Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

České dráhy i RegioJet před Vánoci posilují spoje. Nejvytíženější bude středa a čtvrtek

České dráhy před Vánoci posilují dálkové vlaky o několik tisíc míst. Nejvíce spojů přibude na linkách expresů z Prahy směrem na Slovensko. Delší soupravy ale pojedou i do ostatních směrů z hlavního města především v nejvytíženější dny, ve středu a ve čtvrtek. Posílené vlaky budou jezdit i po Novém roce. Kapacitu vlaků postupně navyšuje i RegioJet.

České dráhy posílí kapacitu spojů hlavně dva dny před Štědrým dnem. Posílí tak prakticky všechny expresní a rychlíkové linky, které vyjíždějí z Prahy. Největší nápor se tradičně očekávána trase Praha-Ostrava-Polsko/Slovensko a Praha-Olomouc-Vsetín-Slovensko. Posílené ale budou i vlaky na trasách z Prahy do Českých Budějovic, Chebu, Hradce Králové, Havlíčkova Brodu a Brna či na lince z Plzně přes České Budějovice do Brna.

Své spoje před Vánoci začíná postupně posilovat taky RegioJet. "Do provozu nasadíme veškeré vozy, které máme k dispozici, tak, abychom uspokojili zvýšenou poptávku po cestování," podotkl mluvčí společnosti Aleš Ondrůj. Během Štědrého večera a následující svátečná rána jsou pak ve znamení omezených spojů.

Stejný postup volí tradičně i České dráhy.  Během vánočních svátků bude provoz vlaků Českých drah v mírně omezeném režimu. Většina regionálních i dálkových vlaků začne na Štědrý den vpodvečer utlumovat provoz. V oba dva následující sváteční dny 25. a 26. prosince pojedou vlaky podle svátečních jízdních řádů.

Ohodnoť článek

Štítky Vlak, České dráhy, RegioJet, doprava, železnice, spojení, svátky, Vánoce, cestující, jízdní řád, Praha, Slovensko, Štědrý den, České Budějovice, Brno, Hradec Králové, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

České dráhy i RegioJet před Vánoci posilují spoje. Nejvytíženější bude středa a čtvrtek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.