Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči už můžou používat Hlavní ulici na Novém Hradci. Na kolaudaci však stále ještě čeká

Radnice dostala povolení k předčasnému užívání Hlavní ulice na Novém Hradci Králové. Díky němu mohou řidiči ulici používat ještě před samotnou kolaudací. K té má dojít na jaře příštího roku. Zbývají dodělat vedlejší úpravy nezpevněných ploch a trávníků. Ty však nemají vliv na bezpečnost dopravy.

Hlavní ulice na Novém Hradci Králové je páteřní komunikací, která spojuje Roudničku s Moravským Předměstím. Od poloviny loňského roku procházela rozsáhlou rekonstrukcí. „Jde o jednu z největších investic města do dopravy v posledních letech. Cena oprav se vyšplhala na 60 milionů korun bez DPH,“ řekl primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).  

V zimě se začne s rekonstrukcí křižovatky Fortna na vnitřním okruhu Hradce Králové

O rekonstrukci komplikované křižovatky na vnitřním okruhu krajské metropole se v Hradci Králové mluví šest let. Nyní to vypadá, že práce na přestavbě Fortny začnou ještě v zimě. Radnici se podařilo dokončit výběrové řízení a najít firmu, která...

Rekonstrukce ulice byla rozdělena do dvou etap. Většinu času tak byla průjezdná vždy alespoň jedna část trasy. Vloni touto dobou město k předčasnému využívání otevřelo úsek od Roudničské ulice až k bývalému rockovému klubu U Cikána. Od pátku je ulice průjezdná kompletně.  

I přes to, že už ulicí jezdí auta, rekonstrukce není stále hotová. Práce mají skončit v dubnu příštího roku. V tomto měsíci město počítá i se získáním kolaudačního souhlasu. „O ten můžeme žádat až bude celá investice dokončena, nyní zbývají jen úpravy nezpevněných ploch a vysetí trávníků, což musí dodavatelská firma podle smlouvy dodělat do konce dubna příštího roku,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS).  

Po rekonstrukci má Hlavní ulice nový povrch i chodníky. Částečně byla upravena a obnovena zeleň. Tu budou dělníci dodělávat ještě z počátku příštího roku. „Do stavby byly také zahrnuty rekonstrukce veškerých místních a účelových komunikací, které propojují Hlavní ulici s ulicemi Pod Vodárnou, K Hvězdárně a K Cikánu. Součástí byla také kompletní oprava konečné zastávky MHD Kluky,“ dodává mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová.  

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hlavní, ulice, Nový Hradec Králové, rekonstrukce, silnice, oprava, MHD, zastávka, Kuky, předčasné, užívání, radnice, magistrát, žádost, Hradec Králové, ODS, Alexandr Hrabálek, Moravské Předměstí, Roudnička, Jiří Bláha, kolaudace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči už můžou používat Hlavní ulici na Novém Hradci. Na kolaudaci však stále ještě čeká  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.