Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zvědavá kráva skočila do silážní věže. Ven se dostala až s pomocí hasičů

Hasičský záchranný sbor nezasahuje pouze u požárů, dopravních nehod a technických událostí. Když je třeba, jedou hasiči pomoct i zvířatům. Jeden takový výjezd absolvovali včera. V obci Třtěnice na Jičínsku uvízla kráva ve staré silážní věži. Ven se dostala až s pomocí hasičů. Záchranná akce trvala zhruba tři hodiny.

„Zvědavá kráva proskočila dovnitř otvorem o rozměrech asi 1x1 metr, který byl umístěn od země ve výšce asi 70 centimetrů,“ popisuje situaci mluvčí hasičů Martina Götzová. Uvnitř sila bylo zhruba metr vody. Díky ní a malému otvoru už se zvíře nedokázalo dostat zpět.  

Na místě hasiči spolupracovali s veterinářem. Nejdříve bylo třeba odčerpat vodu. Následně na řadu přišla zedničina. Pomocí rozbrušovacího agregátu a elektrického bouracího kladiva hasiči zvětšili otvor, kterým se dostala kráva dovnitř.  

„Dovnitř pak naskládali pod zvětšený otvor dřevěné palety a zaházeli je slámou. Ke zvířeti se už touto cestou dostal ošetřující personál,“ dodává mluvčí. Ten pak nasměřoval jalovici k otvoru, kterým sama vylezla ven.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, vyproštění, kráva, silo, jalovice, zvíře, záchrana, Jičínsko, Třtěnice, FOTO, zásah, HZS, jednotka, odčerpání, bourání, zvědavost, kuriozita, Hasičský záchranný sbor, okres Jičín, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvědavá kráva skočila do silážní věže. Ven se dostala až s pomocí hasičů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.