Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jako první v hradeckém kraji začne očkovat děti nemocnice v Hradci Králové. První zájemce už v úterý

V úterý 21. prosince začne Fakultní nemocnice Hradec Králové očkovat proti onemocnění COVID-19 i děti ve věku od pěti do 11 let. Pro předem registrované bude očkování probíhat v budově dětské kliniky. Očkování dětí chystá i několik krajských nemocnic. I přesto budou mít vakcinaci této věkové kategorie na starosti především pediatři.

Ke včerejšímu večeru bylo v hradeckém kraji aplikováno 767 668 dávek vakcíny. Kompletně dokončené očkování má v regionu 320 389 lidí. Posilovací dávku si nechalo aplikovat zhruba 100 tisíc lidí.  

„Aplikace vakcíny v hradecké nemocnici zajišťována každé úterý v čase 14:00 až 19:00. Kapacita je nyní stanovena na několik desítek vakcín," uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. V případě velkého zájmu je nemocnice připravená rozšířit provozní dobu nového očkovacího centra.  

Děti ve věku do 11 let budou očkovat i dvě nemocnice Královéhradeckého kraje. Podle hejtmanství jde o alternativu k očkování u dětských lékařů. Ty mají s očkováním začít od ledna.  

Kromě nemocnice v Hradci Králové budou v registračním systému pro rezervaci dítěte k dispozici i nemocniční zařízení v Náchodě a Trutnově. Náchodská nemocnice začne s očkováním 23. prosince. Trutnovská nabídne první volné termíny na leden 2022. 

„Rodiče tak budou moci objednat na termín očkování své dítě starší pěti let v nemocnici v Hradci Králové, Trutnově nebo Náchodě. Očkování bude probíhat vždy za přítomnosti dětského lékaře," řekl hejtman Martin Červíček (ODS). Očkovací látky pro děti mají třetinovou sílu a podávají se dvě dávky. 

S očkováním v Královéhradeckém kraji začala jako první v regionu Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tento týden se proti COVIDU-19 očkovalo v 11 místech včetně společenského centra v Rychnově nad Kněžnou.  

Tam se mohou nechat zájemci očkovat v sobotu od 10:00 do 17:00 a v neděli mezi 9:00 a 17:00. Zájemci se mohou očkovat proti koronaviru také u více než 150 praktických lékařů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Moje zdraví

Štítky očkování, dítě, COVID-19, krajská, nemocnice, FNHK, Hradec Králové, fakultní, Náchod, Trutnov, registrace, vakcína, pandemie, koronavirus, mládež, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jako první v hradeckém kraji začne očkovat děti nemocnice v Hradci Králové. První zájemce už v úterý  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.