Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

O víkendu se budou teploty držet nad nulou. Na některých místech naměříme i plus sedmičku

Posledních několik dnů se rtuť teploměru držela nad nulou i ve vyšších polohách. To dělalo vrásky na čele především vlekařům, kteří postupně zahajují hlavní zimní sezonu. Podmínky pro zasněžování se výrazně nezlepší ani o víkendu.

Dnes by mělo být nejchladněji právě na východě Čech. V nižších polohách se sice nejvyšší denní teploty dostanou až k šesti stupňům, ale na horách budeme měřit kolem nuly. V Krkonoších a Orlických horách dnes teploměry ukážou teploty od mínus dvojky k plus jedničce. 

O víkendu pak očekáváme velice podobné počasí, které panovalo v týdnu. V sobotu se přidají dešťové přeháňky. Sníh bude padat až v polohách nad 800 metrů. „Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od dvou do šesti stupňů nad nulou,“ řekl za hradeckou pobočku hydrometeorologického ústavu Imrich Drapák. Pod nulu se teploty dostanou pouze v noci. Na některých místech klesnou k mínus dvojce. 

O něco tepleji bude v neděli. Meteorologové slibují převážně zataženou oblohu a ojedinělé přeháňky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi tři až sedm stupňů. Pod nulu se tentokrát nedostanou ani teploty během noci.  

Ohodnoť článek

Foto Katarzyna Dziemidowicz | Pixabay

Štítky počasí, víkend, obleva, teploměr, rtuť, Královéhradecký, Krkonoše, Orlické, hory, lyžování, předpověď, ČHMU, Česko, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu se budou teploty držet nad nulou. Na některých místech naměříme i plus sedmičku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.