Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Očkovací maraton v Trutnově měl úspěch. Pro vakcínu přišlo 2016 lidí

Ačkoliv se pro řadu lidí nápad očkovacího maratonu v Trutnově zdál úsměvným, nakonec zafungoval. Během 50 hodin nepřetržitého očkování si pro první nebo třetí dávku vakcíny přišlo 2016 lidí. Očkování se konalo ve společenském centru UFFO nepřetržitě od pátečních 18:00 do nedělních 20:00.

"Akci hodnotím z našeho hlediska jako velmi úspěšnou. Naše původní odhady byly v pesimistické variantě tisíc naočkovaných osob a v optimistické 1,5 tisíce. Že by dorazilo více jak dva tisíce zájemců, jsme vůbec nepředpokládali,řekl ředitel trutnovské nemocnice Miroslav Procházka.

Podle jeho slov do trutnovského UFFA jezdili lidé z dalších měst regionu. Pro vakcínu přijelo i několik zájemců z Hradce Králové nebo Pardubic. „Tento výsledek by nám měl pomoci zvládnout zájem o očkování v dalších dnech standardní cestou v nemocnicích," dodal Procházka. 

Řada lidí nápad radnice, nemocnice a Všeobecné zdravotní pojišťovny kritizovala. Podle některých bylo nezodpovědné přesunout kvalifikovaný personál na nepřetržité očkování. „Spíš by měli řešit přednemocniční péči, aby nebyli přeplněné nemocnice. Než tupě očkovat,“ napsal na sociálních sítích Filip Vlček. Podobných komentářů se pod článkem o očkovacím maratonu objevilo více. „Můžou se za sebe stydět,“ napsala v dalším Jana Hlavatá.  

Očkovacího maratonu v trutnovském UFFU se mohli zúčastnit registrovaní i neregistrovaní zájemci. Zdravotníci zde aplikovali všechny tři dávky vakcíny pro lidi starší 16 let. Podle dnešního vyjádření radnice byl největší zájem o třetí dávku. Očkovalo se vakcínou Comirnaty od společnosti Pfizer a BioNTech. 

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek

Štítky Trutnov, UFFO, očkování, vakcína, maraton, akce, úspěch, shrnutí, covid-19, koronavirus, pandemie, ČR, zdraví, dávka, Pfizer, BioNTech, maratonský běh, Miroslav Procházka, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Jana Hlavaty, Filip Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací maraton v Trutnově měl úspěch. Pro vakcínu přišlo 2016 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.