Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce zvýšit bezpečnost na silnicích. Nechal si udělat audit za necelé dva miliony

Královéhradecký kraj si dal za cíl zvýšit bezpečnost silničního provozu. Nechá si udělat audit za 1,9 milionu korun, který by měl zmapovat místa na krajských silnicích, kde dochází nejčastěji k dopravním nehodám. Audit by měl zároveň navrhnout, jak na vytipovaných místech bezpečnost dopravy zlepšit. Výběrové řízení na dodavatele vyhrála společnost Manifold Group.

Zvýšení bezpečnosti na silnicích je pro kraj jednou z priorit. Jen za letošní listopad zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v Královéhradeckém kraji tři lidé, loni nikdo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 38 životů, což je více než za celý loňský rok. 

Úkolem auditorů je zmapovat a zanalyzovat místa častých dopravních nehod na krajských silnicích druhé a třetí třídy a audity bezpečnosti na vybraných místech. „Zpracované inspekce budou sloužit jako podklad pro přípravu projektových dokumentací na rekonstrukce vybraných úseků nebo pro individuální řešení zaměřená na řešení nehodových lokalit“, uvedl radní pro dopravu a majetek Václav Řehoř (ODS). Pokud pro vytipované místo projektová dokumentace už existuje, pak auditoři ověří navržené řešení.

Bezpečnostní audity se týkají úseků II/327 Zábědov – Nový Bydžov, III/2997 Hradec Králové – Piletice, II/502 Jičín (ulice Poděbradova a Ruská), III/3012 Trutnov – Radeč (intravilán Starého Rokytníku) a III/3049 Červený Kostelec – Červená Hora – Česká Skalice. Bezpečnostní inspekce se uskuteční na dalších 13 místech.

Významným poskytovatelem dotací na rekonstrukce silnic je Státní fond dopraví infrastruktury. „Zpracování bezpečnostního auditu zlepšuje hodnocení žádosti o dotaci, a výrazně tak zvyšuje šanci na úspěch," doplnil k otázce financování Michal Friček z kanceláře hejtmana.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, silnice, audit, bezpečnost, analýza, doprava, Manifold Group, nehoda, statistika, výběrové řízení, auditor, dopravní nehoda, Václav Řehoř, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce zvýšit bezpečnost na silnicích. Nechal si udělat audit za necelé dva miliony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.