Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na novém úseku dálnice D11 proběhlo cvičení záchranných složek. Po nehodě zůstali v autě zaklínění dva lidé

Na 107. kilometru dálnice D11 ve směru Praha – Jaroměř se převrátilo osobní auto a zůstali v něm zaklínění dva zranění lidé. Takový byl námět simulované dopravní nehody, která měla prověřit součinnost záchranářů, hasičů a policistů na novém úseku dálnice. Po něm by se řidiči měli poprvé projet v pátek 17. prosince. Stavba 22 kilometrů dlouhého úseku za 4,2 miliardy korun je těsně před dokončením.

Hasiči, policisté a zdravotničtí záchranáři cvičili dnes dopoledne na dálnici D11 z Hradce Králové do Jaroměře zásah u dopravní nehody. „Pevně doufám a přeji si, aby dopravní nehoda, u níž dnes prověřujeme vzájemnou koordinaci složek IZS, zůstala pouze v rovině podobných cvičení,“, uvedl ředitel krajské policie Petr Petřík.

Cvičení se zúčastnili policisté z nového dálničního oddělení v Jaroměři a také hlídky dálničního oddělení Pravy. "Naším cílem bude zabezpečit i na tomto úseku dálničního tělesa, aby řidiči v co nejvyšší míře dodržovali všechna pravidla a dbali zásad bezpečné jízdy po další páteřní tranzitní krajské komunikaci,“ dodal Petřík. 

Hasiči na cvičení vyslali jednotky ze stanic Jaroměř a Hradec Králové-Pražská a zdravotničtí záchranáři vyjeli ze základen Jaroměř a Hradec Králové-Bláhovka.

GALERIE: Cvičení IZS na uzavřené dálnice D11

Středa, 8. prosince 2021, 16:31

Cvičení IZS na uzavřené dálnice D11
Cvičení IZS na uzavřené dálnice D11

Cvičení mělo ověřit součinnost jednotlivých operačních středisek a organizaci zásahu všech tří složek přímo na místě simulované nehody. „Od otevření nového úseku dálnice si mimo jiné slibujeme úbytek dopravních úrazů, ale také zrychlení transportu kriticky nemocných do specializovaných center v královéhradecké fakultní nemocnici," uvedl ředitel krajských zdravotnických záchranářů Libor Seneta.

Hasiči zase věří, že díky novému úseku by se mohlo ulevit dopravě na okruhu v Hradci Králové a na průtahu Jaroměří. Hustota provozu by tady podle nich měla klesnout, což pomůže při výjezdech. "To by mohlo přispět k lepší průjezdnosti městy pro zásahovou techniku," řekl ředitel krajských hasičů David Pouč. Rozšíření dálnice sebou ale přináší i vyšší personální zátěž, a proto hasiči od nového roku plánují posílit své základny v Hradci a v Jaroměři o tři a šest lidí.

Ředitelství silnic a dálnic chce nový 22 kilometrů dlouhý úsek otevřít pro veřejnost v pátek 17. prosince. Stavba za 4,2 miliardy korun začala v dubnu 2018.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, dálnice, D11, hasiči, policie, záchranáři, doprava, nehoda, cvičení, Jaroměř, Hradec Králové, Dálnice D11, dopravní nehoda, Praha, Ředitelství silnic a dálnic, Pravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na novém úseku dálnice D11 proběhlo cvičení záchranných složek. Po nehodě zůstali v autě zaklínění dva lidé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.