Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prodloužené vánoční prázdniny nebudou. Jen by to ztížilo situaci rodičům, tvrdí hejtman Červíček

Dosluhující ministr školství Robert Plaga (ANO) na Twitteru informoval, že vánoční prázdniny dětem prodlužovat nehodlá. Názory na to, zda by vzhledem k epidemiologické situaci neměly mít děti volno už od 17. prosince, se ale různí. Některé školy se dokonce rozhodly vyhlásit ředitelské volno a zůstanou týden před Vánoci zavřené. Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) nepovažuje prodloužené prázdniny za vhodný krok. Podle něj by se tím pouze zkomplikovala situace rodičům.

"Navíc pokud děti nebudou chodit do školy, půjdou ty menší s největší pravděpodobností k babičkám a dědečkům, a pak bych se obával následné větší zátěže onemocnění u seniorů. Větší děti, které už mohou být samy doma, se budou scházet u toho z nich, kdo zrovna nebude mít rodiče doma, nebo se shlukovat někde jinde," řekl hejtman Martin Červíček.

Podle hejtmana by bylo rozumnější, kdyby stát ředitelům škol umožnil operativně upravit výuku v závislosti na aktuální epidemické situaci v dané škole. 

Z dat, která jsou známá z pravidelného testování ve školách vyplývá, že v Královéhradeckém kraji se nákaza covidem-19 aktuálně objevila ve 47 ze 74 škol a školských zařízení zřizovaných Královéhradeckým krajem. "Bylo v nich 278 covid pozitivních žáků a 50 pedagogů, dalších 945 žáků a 33 pedagogů bylo v karanténě," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Další kolo plošného testování ve školách v kraji proběhlo v pondělí 6. prosince a odhalilo 0,81 procenta pozitivních dětí z celkového počtu testovaných žáků. Je to o něco méně než v minulém týdnu. Epidemie koronaviru v Královéhradeckém kraji stagnuje, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví. Nákaza se v kraji momentálně nejvíc šíří v okresech Hradec Králové a Rychnov nad Kněžnou, i když v mezitýdenním srovnání sedmidenní incidence v těchto okresech poklesla. 

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, školství, škola, prázdniny, hejtman, covid-19, pandemie, Vánoce, Plaga, testování, Červíček, ředitel, Martin Červíček, Robert Plaga, ODS, ANO 2011, Twitter, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodloužené vánoční prázdniny nebudou. Jen by to ztížilo situaci rodičům, tvrdí hejtman Červíček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.