Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zájem o vakcínu roste. Města zvětšují kapacitu očkovacích míst a volí vlastní strategii

Epidemická situace v Česku je nadále vážná a nemocnice zůstávají kvůli péči o covidové pacienty přetížené. Vláda se rozhodla prozatím neměnit dosavadní opatření a chce počkat na vývoj epidemie v tomto týdnu. Stále ale nabádá k očkování, o které je v těchto dnech velký zájem napříč celým Královéhradeckým krajem. Kapacity navyšuje například i očkovací centrum v Jaroměři.

V souvislosti s možností přeočkování třetí dávkou po pěti měsících od podání druhé dávky vakcíny se výrazně zvedl zájem o očkování. Očkovací místo EDUMED v Jaroměři proto rozšiřuje termíny očkování před vánočními svátky. 

Od 29. listopadu do 23. prosince 2021 očkuje denně registrované i neregistrované zájemce prvními, druhými i třetími dávkami. Očkovací centrum se nachází v budově polikliniky na ulici Eduarda Beneše. Očkuje se tady vakcínou Comirnaty od společností Pfizer/BioNTech a je otevřeno denně podle doby uvedené na webu edu-med.cz.

Vzhledem k rozšíření kapacit očkování je možné dostavit se na vakcínu bez předchozí registrace. Ta ale celý proces výrazně urychlí. Lze ji provést prostřednictvím centrálního rezervačního systému. Zájemci v každém případě dostanou termín do 24 hodin.

Podobně na stoupající zájem o očkování už před časem reagovala například i Fakultní nemocnice v Hradci Králové. "Evidujeme zájem veřejnosti o aplikaci prvních dávek, poměrně velký je také zájem o podání třetí dávky vakcíny," uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra FN Pavel Kosina. Tady se nyní očkuje v ambulancích v přízemí Pavilonu interních oborů. V pracovních dnech jsou tady schopní podat kolem šesti set vakcín. Dalších dvě stě dávek denně by mělo zajistit očkovací místo v Pavilonu profesora Bašteckého, kde se očkovalo už letos na jaře. Tady se mohou nechat naočkovat předem registrovaní zájemci ve vybraných pracovních dnech i v dopoledních hodinách.

Vlastní očkovací strategii nově volí například Trutnov, který připravil tak zvaný očkovací maraton. Zdravotníci budou během 50 hodin nepřetržitě očkovat dobrovolníky, kteří přijdou do společenského centra UFFO.

Trutnov se snaží přesvědčit lidi k očkování. Spouští očkovací maraton v UFFU

Podle řady oborníků i veřejnosti státní očkovací kampaň nefunguje. Řada měst proto přistupuje k vlastní strategii. Například Trutnov připravil očkovací maraton. Zdravotníci budou 50 hodin nepřetržitě očkovat dobrovolníky, kteří přijdou do...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Jaroměř, Hradec Králové, Trutnov, očkování, vakcína, kapacita, zdravotnictví, strategie, maraton, nemocnice, očkovací centrum, Česko, Edvard Beneš, Pfizer, BioNTech, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o vakcínu roste. Města zvětšují kapacitu očkovacích míst a volí vlastní strategii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.