Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Orlických hor vyrazili běžkaři. Na hřebenech je 30 čísel sněhu a upravené stopy

Do oblasti Šerlichu a Velké Deštné v Orlických horách dnes vyrazily desítky běžkařů. Podmínky jsou dobré, na hřebenech leží okolo 30 centimetrů sněhu. Zaparkovaná auta výletníků v sedle mezi Šerlichem a Velkou Deštnou podle policie problémy v dopravě nezpůsobila.

"Parkoviště u Šerlichu se během dopoledne sice zaplnilo, ale problémy v dopravě tam nejsou," řekla dnes policejní mluvčí Eliška Majerová.

Jde o oblíbené výchozí místo pro turistiku v této části Orlických hor. Problémy tam bývají často v zimních měsících, hlavně o víkendech. Když se zaplní parkoviště v horském sedle, auta parkují, kde nemají, podél hlavní silnice spojující středisko v Deštném s Orlickým Záhoří a komplikují průjezd.

Běžkaři v Orlických horách mají tento víkend poprvé v současné zimní sezoně slušné podmínky pro lyžování. Mají k dispozici desítky kilometrů upravených stop. Hlavní nápor Orlické hory ale teprve čekají. Zatímco v Krkonoších některá lyžařská střediska zimní sezonu zahájila, v Orlických horách v Královéhradeckém kraji první areály plánují zahájení sezony na příští týden.

V Orlických horách bylo dnes většinou zataženo, postupně od západu na většině území sněžilo. Nejvyšší denní teploty se pohybovaly od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia, vítr v nárazech mohl dosahovat rychlosti přes 70 km/h. Podobné počasí se očekává také v neděli, kdy má být zataženo s občasným sněžením, přičemž odpoledne by mělo srážek ubývat. Noční teploty budou pod nulou a nedělení denní teploty mezi minus dvěma až plus dvěma stupni Celsia.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ivabalk | Pixabay

Štítky ČR, rekreace, kondice, počasí, Orlické hory, běh na lyžích, Šerlich, Deštné v Orlických horách, Orlické Záhoří, Krkonoše, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Orlických hor vyrazili běžkaři. Na hřebenech je 30 čísel sněhu a upravené stopy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.