Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Paliva v Česku po delší době zlevnila. V kraji je nejlevněji v Hradci Králové a Trutnově

Během posledního týdne po delší době zlevnilo palivo. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 37,03 koruny, což je o 17 haléřů méně než před týdnem. O 26 haléřů na litru zlevnila nafta, v průměru stojí 35,79 koruny za litr. V Královéhradeckém kraji jsou nejlevnější pohonné hmoty v Hradci Králové, Trutnově a Milovicích.

„Kartel OPEC a jeho spojence trápí přebytek ropy na trhu, který vede k prudkému poklesu cen. Na svém jednaní se zřejmě dohodnou, že nebudou dál navyšovat těžbu. Proti tomu řidiči se mohou radovat, čerpací stanice postupně začnou zlevňovat," řekl hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček

Během listopadu se benzin dostal na nejvyšší hodnotu od konce října 2012. Nafta byla nejdražší od půlky října 2014. Natural je nyní o 9,28 koruny na litru dražší než před rokem. Za naftu tehdy motoristé platili o 8,75 koruny na litru méně. 

Nejlevnější pohonné hmoty tankují řidiči v Jihočeském kraji. Naopak nejdražší palivo je v Praze. Královéhradecký kraj se drží v polovině pomyslného žebříčku.  

Natural 95 je v Královéhradeckém kraji nejlevnější v Pilnáčkově ulici v Hradci Králové, v Milovicích u Hořic a v Trutnově na Královédvorské ulici. To jsou jediné čerpací stanice, které drží benzin pod hranicí 35 korun. V případě Hradce Králové je to 43,80 koruny. Na ostatních řidiči zaplatí 34,90 koruny za litr.  

Podobně žebříček nejlevnějších čerpacích stanic vypadá i v případě nafty. Pod hranici 33 korun je v Milovicích u Hořic a Trutnově v Královédvorské ulici. Řidiči tam platí 32,90 koruny za litr. Pro řadu řidičů může být výhodné dojet pro naftu do Polska. Čerpací stanice v obci Kudowa-Zdrój chce 33,80 za litr.  

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bernd Schra | Pixabay

Štítky nafta, benzín, cena, Královéhradecký, kraj, ČR, Trutnov, Jaroměř, Hradec Králové, Milovice, tankování, doprava, auto, benzínka, Česko, čerpací stanice, motorová nafta, Královéhradecký kraj, OPEC, BH Securities

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Štefl

Článek o ničem ! Jo to Poláci jsou jiní kabrńáci !/

Sobota, 4. prosince 2021, 23:28Odpovědět

Paliva v Česku po delší době zlevnila. V kraji je nejlevněji v Hradci Králové a Trutnově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.