Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice uvítají dobrovolníky. Hejtman zase žádá o pomoc zdravotníky, kteří působí mimo nemocniční zdravotnictví

Nemocnice v Královéhradeckém kraji by přivítaly výpomoc dobrovolníků. Přibývá v nich pacientů s covidem-19 a zároveň chybí stovky zaměstnanců, kteří jsou nemocní nebo musí pečovat o členy rodiny v karanténě. Hejtman Královéhradeckého kraje zase žádá o pomoc zdravotníky, kteří působí mimo nemocniční zdravotnictví, aby pomohli s očkováním, testováním a péči o pacienty.

Epidemie covidu-19 v kraji nadále sílí. Rostou počty hospitalizovaných pacientů, i těch kteří vyžadují intenzivní péči. Zároveň ale ubývá nemocničního personálu. Řada zaměstnanců je buď sama nemocná nebo musí pečovat o členy své rodiny, kteří jsou v karanténě. 

"Pro všechny nemocnice v regionu oslovujeme dobrovolníky, a to zejména s prosbou o výpomoc s testováním a očkováním. Chceme jít cestou dobrovolnosti a solidarity, a v tuto chvíli proto nebudeme nařizovat pracovní povinnosti," řekl mluvčí kraje Dan Lechmann

Ve fakultní nemocnici v Hradci Králové chybí několik stovek z celkového počtu asi 5000 zaměstnanců. "Dobrovolníky bychom proto uvítali. Případní zájemci mohou kontaktovat personální oddělení nemocnice," řekl mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Nemocnice má zájem nejen o zdravotníky, ale i o pomoc v administrativních pozicích. "Jednáme o možnosti výpomoci vojáků," dodává Sochor.

V návaznosti na zvýšený počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19, ale i na rostoucím zájmu veřejnosti o testování a očkování, požádal hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) zdravotníky působící mimo nemocniční zdravotnická zařízení, aby pomohli.  

Bohužel, opět nastalo období, kdy jsou naše zdravotnická zařízení téměř naplněna pacienty a zdravotničtí pracovníci jsou unaveni a někteří též sami nemocní. Chci Vás, lékaře, sestřičky a jiné zdravotnické pracovníky poprosit, abyste především ve své mimopracovní době byli solidární se svými kolegy v nemocnicích a přišli pomáhat do nemocnic v našem kraji, ať už do očkovacích či testovacích míst, anebo na jiné pozice dle požadavků nemocnic. Prosím, přijďte pomoci, abychom všichni společně tuto nelehkou situaci zvládli,“ napsal hejtman v dopise.

V případě zájmu o pomoc v nemocnicích mohou dobrovolníci kontaktovat pracovníky, se kterými se dohodnou na podrobnostech.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, nemocnice, personál, zdravotníci, covid-19, pandemie, hejtman, Martin Červíček, očkování, testování, zdravotnický pracovník, pacient, pandemie covidu-19, Jakub Sochor, Fakultní nemocnice Hradec Králové, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice uvítají dobrovolníky. Hejtman zase žádá o pomoc zdravotníky, kteří působí mimo nemocniční zdravotnictví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.