Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík prostřelil sousedovi okno. Zásahovka u něj doma našla arzenál zbraní, který patřil jeho otci

Netradičnímu koníčku se věnoval třiadvacetiletý muž z Nechanic na Hradecku. Jeho zálibou bylo sbírání zbraní a střeliva. Na jeho obrovskou sbírku by pravděpodobně nikdo nepřišel, kdyby sousedovi neprostřelil okno. Kvůli bezpečnosti si pro něj došla zásahová jednotka.

„Ve večerních hodinách jsme přijali oznámení o možné střelbě na jeden dům v Nechanicích. Ke střelbě mělo dojít ve večerních hodinách, kdy oznamovatel uslyšel zvuk rozbitého skla. Po obhlídce domu zjistil, že má v jednom pokoji v horním patře prostřelené okno a žaluzii,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Jeho domněnku utvrdila i střela, kterou našel na podlaze pod oknem.  

Po příjezdu na místo policie případ zdokumentovala a začala po střelci pátrat. Zanedlouho našla možného podezřelého ze sousední obce. Kvůli bezpečnosti byla povolaná zásahová jednotka, která muže zatkla. Zajištěn byl i jeho pes, který bude dočasně umístěn do útulku.  

„Muž byl následně obviněn z trestných činů nedovolené ozbrojování a poškození cizí věci, k čemuž se doznal a za což mu hrozí až dvouleté vězení,“ řekla Kormošová.  

Při domovní prohlídce policisté našli 17 různých zbraní, přes 2 300 nábojů různých ráží, 16 prázdných zásobníků, dvě lahve naplněné střelným prachem, průkazy zbraní a zbrojní průkazy. Jednu ze zbraní policisté předali ke znaleckému zkoumání.  

Policie na místě zjistila, že zbraně a zbrojní průkazy patří jeho sedmačtyřicetiletému otci, který se synem žije v jedné domácnosti. I ten je nyní podezřelý ze spáchání dvou přestupků. „Řádně nezajistil své zbraně proti krádeži a umožnil manipulaci se zbraněmi osobě, která nemá zbrojní průkaz,“ řekla mluvčí policie. Otec držel všechny zbraně legálně.  

Incident se odehrál už v neděli 28. listopadu. Policie o něm informovala až dnes.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Nechanice, Hradecko, zbraň, sbírka, náboje, střelba, okno, soused, zásahová, jednotka, foto, video, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík prostřelil sousedovi okno. Zásahovka u něj doma našla arzenál zbraní, který patřil jeho otci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.