Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Natankoval 40 litrů benzinu a ujel bez placení. Za podobné chování už seděl za mřížemi

Dnešní ceny pohonných hmot udělají průvan ve všech peněženkách. Jeden z řidičů v Jičíně se rozhodl za benzin ušetřit. Natankoval 40 litrů a od stojanu odjel bez zaplacení. I přesto skončil v poutech policie. Ta nakonec zjistila, že za stejný trestný čin byl muž v minulosti ve vězení.

 „Naprosto klidným dojmem působil muž, který si natankoval benzin do auta, ale už se neměl k tomu, aby ho zaplatil. Do osobního automobilu značky Ford Focus natankoval přes čtyřicet litrů Naturalu,“ řekla mluvčí policie Eliška Majerová. Po dotankování potřebného množství vrátil pistoli do stojanu, nasedl do auta na místo spolujezdce a odjel.  

Ke krádeži benzinu došlo už v pátek 1. října. Oznámení na policii přišlo až minulý pátek. Díky bezpečnostní kameře se podařilo muže najít. Za stejný trestný čin byl v posledních třech letech odsouzen k odnětí svobody. „V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý pobyt ve vězení,“ dodala mluvčí.  

Ceny pohonných hmot stále stoupají  

I v posledních dnech cena pohonných hmot stoupá. V současnosti se litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 pohybuje na průměrných 37,20 korunách. Za naftu řidiči platí 36,05 koruny. Stále se zvyšující cenu by podle odborníků mohla paradoxně pandemie.   

„Přísnější opatření proti pandemii koronaviru jsou zaváděna v mnoha zemích po celém světě. Důsledkem těchto opatření bude snížení mobility lidí. To povede k poklesu poptávky po pohonných hmotách, což by mělo snížit cenu na ropném trhu," řekl hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček

Podle webu ceskybenzin.cz je nejlevnější benzin v Královéhradeckém kraji v Hradci Králové v Pilnáčkově ulici. Za litr Naturalu 95 tam lidi zaplatí 34,90 koruny. Naopak pro nejlevnější naftu je dobré dojet na čerpací stanice Tank ONO. Ty jsou v Milovicích u Hořic, Trutnově v Královedvorské ulici nebo Vysokově.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky benzín, krádež, placení, krimi, Jičín, video, foto, vypátrání, pohonné, hmoty, Natural 95, nafta, cena, Královéhradecký, kraj, pohonné látky, policie, pandemie covidu-19, Ford Focus, Tank ONO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniel Rábek

Já se mu popravdě ani nedivím čerpací stanice to s cenami poslední dobou hodně přehánějí kdyby byla náše vláda od něčeho tak jim to přemršťování cen zarazí jako to udělali v některých zemích a ne řešit naprosto zbytečný covid.

Čtvrtek, 2. prosince 2021, 10:27Odpovědět

Natankoval 40 litrů benzinu a ujel bez placení. Za podobné chování už seděl za mřížemi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.