Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradecký plavecký bazén i aquacentrum od ledna zdraží. Důvodem jsou rostoucí ceny energií

Rostoucí ceny energií se dotknou i vstupného do hradeckého krytého plaveckého bazénu a aquacentra. Město bude zdražovat v průměru o osm procent. V loňském roce se návštěvníci zdražení vyhnuli, od prvního ledna si ale připlatí. Nejvýhodněji stále vyjde placení vstupného čipovými hodinkami.

Zdražení vstupného čeká návštěvníky bazénu a aquacentra od 1.ledna 2022. V praxi to vychází tak, že hodina plavání v bazénu pro dospělého vyjde na 80 korun namísto současných 75 Kč a hodinový vstup do aquacentra s vodními atrakcemi bude stát 140 korun místo dosavadních 135 korun. „Důvodem zdražení je růst cen energií a dalších nákladů“, řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Průměrné zvýšení cen je podle radnice na horní hranici inflace za uplynulé dva roky, tedy v rozmezí osm až devět procent. "Při určování cenové politiky město vycházelo nejen z narůstajících nákladů, ale i z cenové konkurence ostatních bazénů a akvacenter," uvedla mluvčí.

Nejvýhodněji zákazníky i nadále vyjde platit vstupné čipovými hodinkami. Tam vychází hodina v bazénu o pět korun dráž než nyní. Po uplynutí hodiny pak zákazník platí vstupné po minutách. Cena každé další minuty při platbě čipovými hodinkami zůstane v bazénu na 72 haléřích a v aquacentru na 1,35 koruny. Zdražení se nedotkne dětského vstupného. To zůstane i dál ve výši  40 korun pro děti od jednoho roku do 120 centimetrů výšky.

Zvýšení cen se ale netýká pouze bazénů. Město od ledna zvýší i cenu vstupného do wellness studia na letním koupališti Flošna. To podraží o deset až 15 korun za vstup, tedy v průměru o 11 procent. Hodinový vstup bude od ledna začínat na 180 korunách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, lázně, bazén, aquacentrum, zdražení, inflace, energie, Kateřina Šmídová, vstupné, hodinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký plavecký bazén i aquacentrum od ledna zdraží. Důvodem jsou rostoucí ceny energií  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.