Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na silnicích v Krkonoších je ledovka. V celém hradeckém kraji téměř 40 nehod

Řidiči v Královéhradeckém kraji musejí být po dnešním sněžení opatrní zejména při cestě do Krkonoš. Na silnicích nejvyšších českých hor se vytvořila zledovatělá vrstva sněhu, kterou silničáři posypali. Kvůli ledovce byly vpodvečer obtížně s opatrností sjízdné silnice do Malé Úpy a z Vrchlabí do Strážného, uvedli silničáři a policie. V Krkonoších se teplota po celý den držela pod bodem mrazu.

Na zasněžených a kluzkých silnicích se stala řada nehod. "Za posledních 24 hodin evidujeme 37 dopravních nehod," řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Rozbředlý sníh dnes odpoledne ležel především na silnicích nižších tříd. Silnice ve vyšších partiích Orlických hor pokrývala vrstva ujetého sněhu krytá posypem.

Nejvážnější nehoda se dnes stala Hradci Králové ve čtvrti Piletice, kde se srazila dodávka s osobním autem. "Při nehodě byli zraněni čtyři lidé. Všechny zraněné záchranáři převezli do nemocnice," uvedla mluvčí.

Nehody policie evidovala také v Meziměstí a ve Vysokově a Náchodsku, ve Strážném, ve Lhotě u Potšejna na Rychnovsku, v Peci pod Sněžkou, v Malé Úpě, u Rychnova nad Kněžnou nebo v Jaroměři.

V noci na pondělí by se sněžení mohlo v Královéhradeckém kraji objevit místy, na horách by mohlo být sněžení četnější. Teploty by v noci měly klesnout až k minus čtyřem stupňům Celsia a mohlo by se po cenou noc vytvářet náledí.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, počasí, silnice, nehoda, sjízdnost, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Krkonoše, havárie, policie, Malá Úpa, Vrchlabí, Piletice, okres Rychnov nad Kněžnou, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v Krkonoších je ledovka. V celém hradeckém kraji téměř 40 nehod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.