Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradec Králové zrušil slavnostní rozsvícení vánočního stromu. S trhy radnice prozatím počítá

Včera dostal Hradec Králové dva vánoční stromy. Jejich na neděli plánované slavnostní rozsvícení s kulturním programem však kvůli sílící epidemii koronaviru nebude. Stromy se rozsvítí současně s rozsvícením veřejného osvětlení. Řada měst v kraji slavnostní rozsvěcení vánočních stromů kvůli epidemii již také zrušila.

Vánoční trhy plánované na Velké náměstí od 10. do 22. prosince hradecká radnice zatím neruší. Budou však bez kulturního programu. Zrušeny budou také adventní programy o prvním prosincovém víkendu. Konat se nebude ani tradiční novoroční ohňostroj na Velkém náměstí. Kvůli epidemii byl ohňostroj zrušen i letošního 1. ledna.

Nedělní slavnostní rozsvícení vánočních stromů již zrušily radnice v Trutnově a v Jičíně. Dvůr Králové nad Labem měl slavnostní rozsvícení stromu plánované na pátek a také jej zrušil. Vánoční trhy by v Trutnově a ve Dvoře Králové být měly, ale bez kulturního programu.

Výrazné omezení adventních akcí dnes oznámila radnice Jičína. Kromě zrušení programu k rozsvěcení vánočního stromu nebude ani akce Mikuláš a hudební odpoledne v parku, nebudou adventní koncerty v parku a zrušena byla i Lucianská slavnost světel na Valdštejnově náměstí. Nebudou ani Vánoce na bráně. Jde o akce, na nichž se předpokládá velké shlukování lidí a kontrola potvrzení o očkování či prodělání nemoci by na nich byla složitá.

Hradec Králové má své vánoční stromy. Stojí na Velkém a Masarykově náměstí

I letos má Hradec Králové dva vánoční stromy. Na Velkém náměstí je to jedle bělokorá od soukromé dárkyně z Černožic. Masarykovo náměstí zdobí smrk ztepilý z městských lesů. V minulosti mívala krajská metropole tři vánoční stromy. Ten poslední...

První vánoční strom usadili pracovníci technických služeb na historickém Velkém náměstí. Jde o patnáctimetrovou jedli bělokorou, kterou městu věnovala dárkyně z Černožic. Druhým stromem je téměř 20 metrů vysoký smrk ztepilý z městských lesů, který dělníci ukotvili na Masarykově náměstí.

Již v říjnu začali pracovníci technických služeb po Hradci Králové instalovat vánoční výzdobu a osvětlení. Kromě dvou dovezených smrků na Velkém a Masarykově náměstí bude po celém městě ozdobeno dalších 34 vzrostlých stromů. "Novinkou pro letošní svátky je rozšíření vánoční výzdoby na Velkém náměstí. Po obvodu části náměstí budou nové jednotné symboly," uvedl primátor Alexandr Hrabálek (ODS). Celkem instalace a provoz výzdoby město přijde na více než 700.000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdeněk Puš

Štítky ČR, zábava, správa, koronavirus, Vánoce, Hradec Králové, Královéhradecký, 2.VERZE, FOTO, vánoční stromek, radnice, pandemie covidu-19, Velké náměstí, Trutnov, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zrušil slavnostní rozsvícení vánočního stromu. S trhy radnice prozatím počítá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.