Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie na Jičínsku kontrolovala alkohol a drogy za volantem. Rozdala pokuty a jednomu řidiči hrozí vězení

O uplynulém víkendu se na Jičínsku konala dopravně bezpečností akce zaměřená na kontrolu požití alkoholu a jiných návykových látek před jízdou. Policisté zkontrolovali přes dvě stě řidičů. Uložili celkem osm pokut v celkové výši tři tisíce korun.

Policejní hlídky v celém kraji v poslední době řeší spoustu neukázněných řidičů, kteří neváhají sednout za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. Na Jičínsku proto proběhla preventivní akce, která se na odhalování těchto přečinů zaměřila. V terénu bylo kolem třiceti strážníků, kteří zkontrolovali více jak dvě stovky šoférů. V jednom případě byli „úspěšní“.

Krátce po půlnoci policisté narazili na opilého řidiče v Kopidlně. „Policisté u dvaatřicetiletého řidiče provedli dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl pozitivní – muž nadýchal 0,85 promile. Řidič na místě s naměřenými hodnotami souhlasil a lékařské vyšetření spojené s odběrem krve nežádal. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu", popsala policejní mluvčí Eliška Majerová.

V policejním sítu nakonec uvíznul i další řidič v Kopidlně, který sice před jízdou nepil, ani nepožil drogy, ale pro změnu měl zákaz řízení. „V sobotu 20. listopadu kolem půlnoci v Kopidlně hlídka vyzvala šestadvacetiletého řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení, muž řidičský průkaz nepředložil. Následnou lustrací policisté zjistili, že tento řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to do jara 2023“, řekla mluvčí.

Muži bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.

Policisté během dalších kontrol uložili celkem osm pokut ve výši 3 tisíce korun. Podobné preventivní a dopravně bezpečnostní akce budou podle policejní mluvčí pokračovat, a to z důvodu přetrvávající nekázně řidičů na silnicích.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, Jičínsko, bezpečnost, silnice, drogy, alkohol, tester, promile, pokuta, doprava, okres Jičín, Kopidlno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na Jičínsku kontrolovala alkohol a drogy za volantem. Rozdala pokuty a jednomu řidiči hrozí vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.