Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Města v kraji ruší adventní akce. Trutnov odpískal rozsvěcení, Hradec Mikulášský trolejbus

Stále zhoršující se pandemická situace v celé České republice donutila několik měst zrušit předem naplánované adventní akce. Například Trutnov se rozhodl neuspořádat slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na Krakonošově náměstí ani novoroční ohňostroj. O podobě akcí v Hradci Králové bude vedení města rozhodovat dnes. Dopravní podnik už zrušil tradiční Mikulášský trolejbus.

„V návaznosti na stávající stav covidové pandemie bylo rozhodnuto o zrušení letošního Mikulášského trolejbusu,“ píše Dopravní podnik Hradec Králové na svém webu. Kvůli zrušenému loňskému ročníku podnik počítal s širším konceptem celé akce. Součástí mělo být například i autorské čtení pohádek.  

Redakce oslovila i hradecký magistrát. Tisková mluvčí Kateřina Šmídová nás odkázala na středeční tiskovou konferenci, na které bude pořádání vánočních akcí jedním z hlavních témat. „V tuto chvíli můžu potvrdit, že rozsahem a pořádáním akcí se bude vedení města zabývat během úterý,“ potvrdila. 

Hradec Králové už v minulosti informoval o velkých vánočních trzích, které se mají konat na Velkém náměstí od 10. do 22. prosince. S dalších velkých akcí jde o slavnostní rozsvícení vánočního stromu na první adventní neděli. Například Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravilo adventní trhy na Eliščině nábřeží. Ty se mají konat od pátku do neděle.   

Vánoční trhy se přesunou na Velké náměstí. Hradec Králové se připravuje na vánoční čas

Loňským vánočním trhům v Hradci Králové dala stopku pandemická situace. Letos si chce radnice vánoční čas vynahradit ve velkém. Město dostane nové osvětlení, speciální autobusovou linku, dva vánoční stromy a velké vánoční trhy, které se nově...

Například radnice v Trutnově už o zrušení tradičních akcí informovala. Novinářům přišlo pouze krátké vyjádření z tiskového oddělení. „S ohledem na vývoj epidemiologické situace v České republice a také na vládní nařízení je zrušena nedělní akce Rozsvícení vánočního stromu a také tradiční Silvestrovský ohňostroj,“ napsala mluvčí radnice Michaela Dědková.  

Podle jejích slov se zatím počítá s pořádáním vánočních trhů na Krakonošově náměstí. Uskutečnit se mají v původně plánovaném termínu od 13. do 20. prosince. Kvůli pandemii se mají konat bez doprovodného programu.  

Během včerejšího dopoledne byla na Krakonošově náměstí osazena vánoční jedle. Slavnostní rozsvěcení stromu bylo v plánu v neděli 28. listopadu.  

Stejně tak radnice Dvora Králové nad Labem zrušila na pátek plánované slavnostní rozsvícení vánočního stromu na náměstí T. G. Masaryka. “Z naplánovaného programu se bude konat pouze vánoční trh bez kulturního doprovodného programu," uvedla mluvčí města Miroslava Kameníková

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky Vánoce, advent, Hradec Králové, Trutnov, strom, rozsvícení, trhy, ohňostroj, zrušeno, COVID-19, koronavirus, pandemie, Královéhradecký, kraj, vánoční stromek, radnice, Česko, vánoční trhy, Tomáš Garrigue Masaryk, Muzeum východních Čech, Velké náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Města v kraji ruší adventní akce. Trutnov odpískal rozsvěcení, Hradec Mikulášský trolejbus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.