Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Správa KRNAP opět pomáhá s distanční výukou na školách. Pořádá online přednášky pro děti

Správa Krkonošského národního parku se vrací k online výukovým přednáškám. V době opětovného vzestupu pandemie a stále častější online výuce tak chce pomoct učitelům. Nabízí internetové lekce o Krkonoších, které jsou vodné pro žáky základních a středních škol.

Správa KRNAP tímto krokem reaguje na aktuální zhoršující se pandemickou situaci. Epidemická opatření proti koronoviru nutí některé školy k návratu k online výuce. Ekologická výchova nabízí školním skupinám jedenáct vyzkoušených přednášek zaměřených na Krkonošský národní park.

"Lektoři těmito přednáškami, podobně jako na jaře 2021, pomohou učitelům se stále ještě netradiční výukou on-line o Krkonoších v nejrůznějších koutech České republiky," sdělil mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.

Projekt se osvědčil už během minulé zimy. V případě zájmu o přednášku stačí, aby zájemci kontaktovali lektora, který je uvedený u jednotlivých přednášek. S ním si domluví termín, téma a platformu, na které probíhá on-line výuka školy. "Platforma není vždy stejná, školy používají v naprosté většině pouze jednu ze dvou. Lektor vstoupí do výuky jako host a sdílí s žáky i učitelem svoji obrazovku, prezentaci komentuje osobně, může klást otázky, diskutovat podobně, jako by stál ve třídě," uvedl Drahný.

Nabídka online přednášek je rozmanitá. Kurzy například odpoví na otázky, proč je v Krkonoších zima, proč je v Krkonoších KRNAP nebo jestli jsou laviny na horách něčím přínosné.

Online přednášky jsou často doplněné různými kvízy, jejich součástí bývají i pracovní listy, které lektor připravuje a obsahují i takzvané zakázané domácí úkoly. „Ty prodlužují dobu, kterou žáci o problematice přemýšlejí, i když vyučovací hodina už dávno skončila," uvedl vedoucí pracoviště ekologické výchovy Správy KRNAP Michal Skalka.

Aktuální nabídka přednášek je na webových stránkách.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, KRNAP, přednáška, workshop, online výuka, Drahný, škola, lektor, učitel, příroda, Krkonoše, Správa Krkonošského národního parku, Krkonošský národní park, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa KRNAP opět pomáhá s distanční výukou na školách. Pořádá online přednášky pro děti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.