Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letní pneumatiky si řidiči už neobhájí. Tento týden začne mrznout

Do Královéhradeckého kraje dorazí pravá zima. Tento týden bude o poznání chladnější než několik předchozích dnů. Denní teploty nepřekročí hranici pěti stupňů. Naopak v noci klesne rtuť teploměru na průměrné tři stupně pod bodem mrazu. Ničím výjimečným nemají být podle meteorologů ani smíšené nebo čistě sněhové přeháňky.

Dnešek je pravděpodobně nejteplejším dnem tohoto týdne. „Nejvyšší denní teploty budou dosahovat čtyř až sedmi stupňů Celsia,“ řekl meteorolog Imrich Drapák. Podle jeho předpovědi se mají objevit přeháňky. V nižších polohách to bude déšť, na horách už místy dokonce sníh. V Krkonoších a Orlických horách budou dnešní průměrné teploty do tří stupňů. 

První mráz přijde do východní části České republiky už dnes v noci. Teploty mohou klesnout až k mínus čtyřem stupňům Celsia. Během úterý pak bude jasno nebo polojasno, na horách místy oblačno. Ojediněle se mohou přidat slabé smíšené přeháňky. Přes den pak rtuť teploměru nepřekoná hranici čtyř stupňů Celsia.  

Zbytek týdne přinese relativně podobné počasí. Obloha bude oblačná až zatažená. Teploty se až do pátku budou pohybovat do pěti stupňů Celsia. Ničím výjimečným nebudou přeháňky. V nižších polohách dešťové, v Krkonoších a Orlických horách už na některých místech smíšené nebo sněhové. Noční teploty se budou v následujících dnech držet na průměrných třech stupních pod nulou.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ryan King | Pixabay

Štítky počasí, týden, mráz, ochlazení, teplota, ČR, Královéhradecký, kraj, předpověď, meteorolog, přeháňky, Krkonoše, Orlické, hory, sníh, Královéhradecký kraj, stupeň Celsia, Orlické hory, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní pneumatiky si řidiči už neobhájí. Tento týden začne mrznout  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.