Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Léku na covid-19 mají nemocnice v kraji zatím dostatek. Zásoby jsou na několik týdnů

Nemocnice Královéhradeckého kraje a státní Fakultní nemocnice v Hradci Králové mají zásoby monoklonálních protilátek na několik týdnů. Jedná se lék na nemoc covid-19. Tyto látky brání šíření viru v těle a chrání před vážným průběhem nemoci. Počet podání protilátek v nemocnicích stoupá. Některé nemocnice ho mají nedostatek, což ale není případ těch v Královéhradeckém kraji.

Zásoby protilátek mají všechny krajské nemocnice v řádu několika týdnů a se zásobením nemocnic v současné době není problém. Nemocnice si jsou schopné i vypomoci a v případě potřeby není problém zásoby přesunout tam, kde budou monoklonální protilátky potřeba. Zásobení provádí naše Královéhradecká lékárna," řekla Martina Svatoňová z kanceláře hejtmana.

Největší využití našly monoklonální protilátky za poslední týden v nemocnici v Náchodě, kde jich lékaři podali 35 a také v Rychnově nad Kněžnou, kde jich využili celkem v 25 případech. Za poslední týden krajské nemocnice podaly celkem 96 infuzí monoklonálních protilátek.

Ve FN Hradec Králové se k podání protilátek také přistupuje stále častěji. Nyní se počet aplikací pohybuje v řádu nižších desítek denně. „Při současné spotřebě má FN Hradec Králové zásobu monoklonálních protilátek na zhruba čtyři týdny," řekl mluvčí hradecké FN Jakub Sochor.

Epidemie v kraji nadále sílí, v nemocnicích přibývá hospitalizovaných. Nemocnice evidují taky větší počet pacientů, kteří s koronavirem končí na jednotkách intenzivní péče. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, nemocnice, COVID-19, protilátky, zásoby, JIP, lékaři, ochrana, fakultní nemocnice, Jakub Sochor, protilátka, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecká lékárna a.s., Náchod, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Léku na covid-19 mají nemocnice v kraji zatím dostatek. Zásoby jsou na několik týdnů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.