Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hradec Králové a Trutnov dostanou své vánoční stromy. Rozsvítí se přesně za týden

Řada měst v Královéhradeckém kraji už ve velkém připravuje vánoční výzdobu, tradiční trhy, adventní program a pochopitelně i vánoční stromy. Například Trutnov a Hradec Králové dostanou své vánoční stromy až v tomto týdnu. Většina měst v kraji rozsvítí své stromy na první adventní neděli.

Například Krakonošovo náměstí v Trutnově bude zdobit jedle, která byla zdarma věnována ze soukromé zahrady na Nových Dvorech. Její instalace je v plánu 22. listopadu. „Další vánoční stromy ozdobí Slovanské náměstí,“ říká mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková. Vánoční stromy bude mít Trutnov i na Lipovém náměstí, na Zelené Louce a ve Starém Rokytníku.  

Oproti loňskému roku jsou na letošek plánovány tradiční akce. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu na Krakonošově náměstí se uskuteční první adventní neděli, tedy 28. listopadu odpoledne. 

Instalace vánočního stromu čeká tento týden i Hradec Králové. Na Velké náměstí zamíří jedle bělokorá od soukromé dárkyně z Černožic, na Masarykovo náměstí bude umístěn smrk ztepilý z městských lesů.  

„Prosíme všechny občany o trpělivost a obezřetnost na silnicích během převozu vánočních stromů na náměstí. Jejich trasa bude ještě upřesněna a zveřejněna. V ulicích okolo Masarykova náměstí bude po dobu převozu vánočního stromu omezeno parkování, stejně tak i na Velkém náměstí,“ informuje ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.  

Některá města už mají vánoční strom připravený 

Řada dalších měst už má vánoční stromy připravené. Například Hořice zdobí už od pondělí 15. listopadu. Vánoční dominanta stojí tradičně uprostřed parku na náměstí Jiřího z Poděbrad. V jeho sousedí přibude i betlém s figurkami v životní velikosti. Slavnostně se rozsvítí už v sobotu 27. listopadu.  

Vánoční strom už stojí i v centru sousedních Pardubic. Ve městě bude celkem 14 vánočních stromů.  Strom pro Duklu vyrostl ve Ždánicích a měří zhruba 11 metrů. Všechny se rozsvítí na první adventní neděli 28. listopadu.  

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Puš | MMHK

Štítky vánoční, strom, město, Hradec Králové, Trutnov, advent, příprava, Vánoce, zdobení, technické, služby, Královéhradecký, kraj, vánoční stromek, Královéhradecký kraj, Tomáš Pospíšil, Rokytník, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové a Trutnov dostanou své vánoční stromy. Rozsvítí se přesně za týden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.