Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Před týdnem řídil pod vlivem, teď s pozitivním testem na covid. Policejní hlídce se pokusil ujet

Policejní hlídka v Petrovicích na Novobydžovsku se rozhodla zastavit osobní vozidlo značky Suzuki ke klasické kontrole. Místo brzdy však šestadvacetiletý řidič s pozitivním testem na covid sešlápl plyn a pokusil se ujet. Po pár metrech naboural. Z vozidla vystupoval pod hrozbou namířené zbraně.

„Daleko neujel, protože po několika set metrech nezvládl levotočivou zatáčku, sjel do pravého příkopu, kde se vozidlo převrátilo na bok a zůstalo stát,“ řekla policejní mluvčí Iva Kormošová. Jelikož se řidič při nehodě nezranil, vystoupil sám. To však za použití donucovacích prostředků. Oba policisté na něj mířili služební zbraní. Mladík při zatýkání nekladl žádný další odpor.  

Dechovou zkoušku i orientační test na drogy měl negativní. „Pozitivní byl ale na onemocnění COVID-19. Výsledek testu mu byl ten den večer poslán SMS zprávou,“ řekla Kormošová. Z evidence policisté také zjistili, že ho minulý pátek zastavila hlídka v Hradci Králové. V tomto případě mu byla zakázána další jízda.

Řidiče tak bude řešit správní orgán. Zda se dopustil dalšího trestného činu šíření nakažlivé nemoci je teprve předmětem dalšího vyšetřování. Pokud mu bude prokázáno i toto, hrozí mu trest na dobu šesti měsíců až tří let.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, video, covid, alkohol, drogy, nehoda, pronásledování, Nový Bydžov, Petrovice, COVID-19, Suzuki, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před týdnem řídil pod vlivem, teď s pozitivním testem na covid. Policejní hlídce se pokusil ujet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.