Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva opilí, jeden bez řidičáku. To byl sváteční den v kostce pro policisty na Trutnovsku

Den boje za svobodu a demokracii si někteří šoféři v kraji vyložili po svém. Policejní hlídky v rámci běžného dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu řešili během jednoho dne dva opilé řidiče a jednoho bez řidičského oprávnění.

46letý muž usedl za volant vozidla Škoda s 1,58 promile alkoholu v krvi. Večer kolem 19. hodiny ho při namátkové kontrole zastavila hlídka trutnovských policistů. Na výzvu se muž podrobil dechové zkoušce s pozitivním výsledkem.

Dalšího opilce za volantem ve státní svátek dopadli vrchlabští strážníci. Tentokrát se jednalo o 50letou ženu, která nadýchala 2,53 promile. Tu policisté kontrolovali ráno po osmé hodině v ulici nábřeží Marie Kubátové. Žena na místě přišla o řidičský průkaz. „Popsané jednání šetříme pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až rok vězení“, sdělila policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Třetí provinilec, řidič vozidla Škoda, kterého policejní hlídka zastavila ve Skřivánčí ulici, sice před jízdou alkohol nepil, ale za to neměl řidičské oprávnění. „Muž na výzvu nepředložil řidičské oprávnění s vysvětlením, že ho nemá u sebe. Následnou lustrací ale policisté zjistili, že ho nemá a nikdy neměl“, popsala mluvčí.

Hlídka na místě sepsala oznámení o přestupku a ten postoupila ke správnímu orgánu k projednání.  

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, Vrchlabí, policie, opilec, promile, řidič, řidičské oprávnění, kontrola, doprava, hlídka, alkohol, řidičský průkaz, okres Trutnov, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Marie Kubátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva opilí, jeden bez řidičáku. To byl sváteční den v kostce pro policisty na Trutnovsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.