Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šance zájemců o startovací bydlení v Hradci Králové se pohybuje na hraně 12 procent. Radnice přijala 500 žádostí

O startovací bydlení v Hradci Králové je každoročně velký zájem. Letos radnice nabízí šest desítek bytů. O ně si napsalo celkem 580 žadatelů. Šance na úspěch se pohybuje na hranici 12 procent. Největší zájem byl o byty s dispozicí 2+kk. Naopak nejméně žádostí město přijalo na pronájem bytů pro rodiny s dětmi.

„Ačkoliv byl počet zájemců o něco menší než při předchozím přijímání žádostí v loňském roce, budeme muset i letos přistoupit k veřejnému losování,“ řekl náměstek Pavel Marek (ANO). To se uskuteční 6. prosince v 15:00 v budově magistrátu.  

Vítězové losování si budou moct konkrétní byty prohlédnout a rozhodnout se, zda se do něho nastěhují. Pokud zájemce z jakéhokoli důvodu nájemní smlouvu nepodepíše, osloven bude náhradník. Podle města se mají první smlouvy podepisovat ještě před koncem letošního roku.  

Magistrát nakonec uznal celkem 489 žádostí na 60 bytů. Největší zájem byl o byty s dispozicí 2+kk. O ně si napsalo celkem 364 žadatelů. O menší bydlení dispozice 1+kk projevilo zájem celkem 125 lidí. „Uvolněné startovací byty se nacházejí v lokalitách Svatojánská a Stromovka, na Gočárově třídě, v ulicích Urxova, Pod Zámečkem, Rybova a Divišova,“ řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.  

Radnice v letošním roce nabídla i byty, které jsou určené především pro rodiny s dětmi. O ně požádalo celkem 91 zájemců. I v tomto případě proběhne veřejné hlasování. Pro případ, že s vítězem losování nájemní smlouva nebude uzavřena, budou losováni pro každý byt dva náhradníci. 

Ohodnoť článek

Foto Photo Mix | Pixabay

Štítky startovací, bydlení, byt, Hradec Králové, zájem, nájemce, smlouva, rodina, losování, veřejné, šance, Pavel Marek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance zájemců o startovací bydlení v Hradci Králové se pohybuje na hraně 12 procent. Radnice přijala 500 žádostí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.