Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Domov důchodců ve Dvoře Králové čeká částečná rekonstrukce. Nové budou především koupelny

Královéhradecký kraj vyhlásil soutěž na částečnou rekonstrukci domova seniorů ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Předpokládaná hodnota investice je zhruba 28 milionů korun. Nabídky je možné podávat do konce listopadu. Stavební práce by měly začít v únoru 2022 a potrvají asi rok. Domov má kapacitu 80 lůžek, k pokojům klientů patří 40 koupelen, další čtyři jsou společné. Rekonstrukce se bude týkat hlavně koupelen.

Stavbaři obloží stěny koupelen velkoformátovými dlaždicemi, lité podlahy budou beze spár a vybavení bude z odolnějších materiálů. Původní elektroinstalace zůstanou zachovány.

Vzhledem k tomu, že stavební úpravy se budou odehrávat za omezeného provozu, domov seniorů v královédvorské Roháčově ulici bude rozdělen do tří funkčních celků, v nichž se budou koupelny rekonstruovat po etapách.

"Na dobu rekonstrukce, kterou předpokládáme na jeden rok, musíme připravit přesun asi třetiny našich klientů do jiného zařízení ve Dvoře Králové. V současnosti jednáme s jeho vlastníkem o podmínkách spolupráce, především o provozních a ekonomických otázkách," uvedla náměstkyně hejtmana pro sociální věci Martina Berdychová (Východočeši).

Rekonstrukce se dotkne i klientů, kteří v domově zůstanou, protože během třech stavebních etap zůstane vždy třetina objektu mimo provoz. "Klientům i pracovníkům musíme zajistit adekvátní podmínky a vše připravit tak, aby dopad stavebních prací na ně byl minimální. Zásadní bude součinnost zhotovitele s vedením domova," uvedla Berdychová.

Královéhradecký kraj hodlá do roku 2026 investovat do sociálních služeb více než dvě miliardy korun. V současnosti kraj buduje či rozšiřuje domovy důchodců v Žacléři, Opočně a Borohrádku.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Dvůr Králové nad Labem, koupelna, domov, rekonstrukce, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov důchodců ve Dvoře Králové čeká částečná rekonstrukce. Nové budou především koupelny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.