Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči v hradeckém kraji rozvezli do škol přes 69 tisíc testů

Hasiči v Královéhradeckém kraji dnes rozvezli 69 100 testovacích sad pro antigenní testování školáků a studentů středních škol. Testy rozvezli z centrální stanice v Hradci Králové. Sloužit budou pro plošné testování, o kterém rozhodla vláda. Konat se bude 22. a 29. listopadu.

Testy hasiči rozvezli na 15 městských úřadů obcí s rozšířenou působností nebo do vybraných středních škol. Další distribuci zajistí jednotlivé úřady či střední školy“, řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

O plošném testování neočkovaných žáků rozhodla vláda minulý týden. Antigenní testy si žáci a studenti budou plošně dělat ve dnech 22. a 29. listopadu. „Testování ve školách by mělo přispět k lepší ochraně škol před šířením nákazy a zajištění prezenční výuky“, řekl ministr školství Robert Plaga (ANO).

Epidemie koronaviru v posledních týdnech sílí i v Královéhradeckém kraji. Ve státní svátek přibylo v kraji 412 nakažených. V úterý to bylo 753 případů, což byl nejvyšší počet od letošního 12. března. Incidence, tedy počet nakažených na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní, byla dnes v kraji na hodnotě 525. Celostátní průměr byl dnes 819, uvedlo na webu ministerstvo zdravotnictví.

Hasiči v kraji pomůžou hygieně s trasováním. Speciální tým vyrazí opět i do terénu

Krajští hasiči pomáhají nad rámec svých povinností se zvládáním pandemie covidu-19 prakticky od začátku. Nyní jejich služby využijí hygienici, kterým budou pomáhat s trasováním a do terénu se vrátí hasičská sanitka mobilního odběrového týmu.

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje pomáhá mírnit následky pandemie onemocnění COVID-19 plněním zvláštních úkolů nad rámec svých povinností prakticky od počátku, kdy jsme byli koronavirem zasaženi. Zapojili se do trasování kontaktů nakažených lidí. „Do trasování je denně nasazeno šest hasičů. Celkem je pro trasování vyškoleno 37 zaměstnanců krajského hasičského záchranného sboru, dodává mluvčí. Do terénu je taky připravena vyrazit hasičská sanitka mobilního odběrového týmu.

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, hasiči, antigenní testy, školy, žáci, testování, covid-19, epidemie, vláda, Plaga, střední škola, Hradec Králové, pandemie covidu-19, Hasičský záchranný sbor, Robert Plaga, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči v hradeckém kraji rozvezli do škol přes 69 tisíc testů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.