Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižovatka Koruna je špuntem výjezdu do Kuklen, uznávají někteří zastupitelé Hradce Králové

Dlouhé kolony až ke Gočárově okruhu a pomalé popojíždění, které zabere i čtvrt hodiny. Situaci, kterou zná každý, kdo se ve špičce snaží vyjet z centra Hradce Králové přes Kukleny ven z města. Okružní křižovatku Koruna nechalo město postavit v roce 2016 za 120 milionů korun. Jak vnímá vedení města její funkčnost s odstupem času? Zeptali jsme se v naší pravidelné rubrice Politická korida.

Otázka: S odstupem času… Jak vnímáte funkčnost a řešení okružní křižovatky Koruna v Hradci Králové?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Pavel Vacek (Piráti), Martin Hanousek (Zelení), Lubomír Štěpán (KSČM) a Jiří Bláha (ODS).


Zdeněk Fink (HDK)

Nádherná křižovatka historicky spojena s našim královským věnným městem a výbornou dopravní funkcí. Současný provoz by byl jistě bez ní daleko horší. Nejsou všichni jejími příznivci ale já ano.

Pavel Marek (ANO)

Řada věcí vzbuzuje emoce a s odstupem času se dá bilancovat. Cenu, na tehdejší dobu vysokou, která se neustále navyšovala, nezměníme. Ani to, že se na ni prakticky nepodílel investor obchodního domu a celé to uhradilo město, přestože původně to mělo být jinak. Vzhledově se někomu líbí, někomu méně, ale už si řada lidí zvykla. Takže jsme rádi, že další kout města získal rozumnou úroveň odpovídající jedné z hlavní městských tříd. Problémy s trakčním vedením se naštěstí podařilo vyřešit. Vždy jsme ale kritizovali, že i přes tehdejší prohlášení a sliby architekta Patrika Kotase, který je autorem návrhu, že tato křižovatka nebude zbrzďovacím prvkem, která nebude blokovat dopravu ani její plynulost, zřejmě nebudou zcela pravdivé, a to prokázala i současnost. V hlavních časech, se i přes dopravní úpravy okolí, stala jednou z největších brzd ve městě, a to i přes to, že místní obchodní dům nemá takový úspěch, jak se předpokládalo.

Jan Čáp (koalice pro Hradec)

Kruhová křižovatka U Koruny se stala špuntem výjezdu do Kuklen. Tvoří se před ní dlouhé kolony až ke křižovatce na Gočárově okruhu. Měla být alespoň dvouproudá. Situace se asi zlepší po dobudování dálničních přivaděčů, ale v současné době nefunguje dobře.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto architekti chmelík & partneři

Štítky Politická, korida, zastupitel, názor, Hradec Králové, okružní, křižovatka, Koruna, funkčnost, doprava, kruhový, stavba, Kukleny, Martin Hanousek, Lubomír Štěpán, Česká pirátská strana, Jiří Bláha, KSČM, Zdeněk Fink, ODS, Hudební divadlo Karlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Věchet

Rychlé a alespoň částečné zlepšení by byly semafory pro chodce se spuštěním na tlačítko. Toto je zejména znát na rameni směrem k Podjezdu do Kuklen, kde auta co chvíli stojí kvůli proudícím lidem přes přechod.

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 17:42Odpovědět

Honza Fiala

Kruháče jako takové jsou neštěstí, které kolonu z jedné strany rozloží na strany všechny. Tím spíš s dementy, co nejsou sto pochopit, že se bliká jen a pouze při výjezdu (a u dvoupruhového při změně pruhů) a nikdy jindy. Jak tím, že bezohlední hňupi neblikají při výjezdu, tak adepti na blázinec blikající při nájezdu (a nemyslím situaci, kdy prvním jedou ven) či dokonce levým... A konečně když jsou silničky přetíženy dobře tisícinásobným provozem, než na jaký byly uvažovány, tak jak to asi dopadá.

Čtvrtek, 18. listopadu 2021, 11:59Odpovědět

Křižovatka Koruna je špuntem výjezdu do Kuklen, uznávají někteří zastupitelé Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.