Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dnes do nemocnic v kraji nastupují vojáci. Budou pomáhat s covid pacienty

V nemocnicích v Královéhradeckém kraji začnou ode dneška vypomáhat vojáci. Dva budou působit v krajské nemocnici v Rychnově nad Kněžnou a dva v krajské nemocnici v Trutnově. Od 22. listopadu bude mít k dispozici tři vojáky také krajská náchodská nemocnice.

"V tuto chvíli máme potvrzeno nasazení celkem sedmi vojáků v nemocnicích v Královéhradeckém kraji. Vojáci budou vypomáhat na covidových odděleních, případně na odběrových a očkovacích místech nemocnic," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice. O pacienty s covidem-19 pečují také státní FN Hradec Králové a soukromá ve Vrchlabí. V nemocnicích v kraji platí plošný zákaz návštěv, zvyšují v nich počty covidových lůžek, částečně omezují některou neakutní péči.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, koronavirus, armáda, nemocnice, Královéhradecký, Královéhradecký kraj, Trutnov, Rychnov nad Kněžnou, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Vrchlabí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes do nemocnic v kraji nastupují vojáci. Budou pomáhat s covid pacienty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.