Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Už i nemocnice v Královéhradeckém kraji žádají o pomoc armádu

Epidemie coronaviru v Královéhradeckém kraji zrychluje. Situace se zhoršuje především v nemocnicích, a tak kraj zažádal o 22 vojáků. Ti by měli vypomoci v nemocnicích v Náchodě, Rychnově nad Kněžnou, Jičíně, Trutnově či ve Dvoře Králové nad Labem. Vedení kraje předpokládá nasazení vojáků na běžných i covidových odděleních, případně na odběrových a očkovacích místech nemocnic. O tom, že od pondělí budou vojáci znovu pomáhat v nemocnicích, informovala na Twitteru armáda.

"Armádu požádáme o nasazení 22 vojáků.  V náchodské nemocnici by v následujících týdnech mělo pomáhat šest vojáků, v rychnovské tři, v trutnovské pět, v jičínské šest a ve dvorské dva“, řekl Martin Červíček (ODS). Armáda by měla vypomoct na běžných i covidových odděleních, případně na odběrových a očkovacích místech nemocnic.

V Královéhradeckém kraji se nejvíc pacientů s covidem-19 léčí ve státní Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kde byly kvůli růstu počtu nových pacientů omezeny neakutní operace. V krajských nemocnicích platí plošný zákaz návštěv. Průběžně se zvyšují počty covidových lůžek, částečně omezují některou neakutní péči a připravují se na další nárůst počtu hospitalizovaných.

"K částečnému omezení péče již přistoupila jičínská nemocnice v rámci plánované neurologické péče. Trutnovská nemocnice omezila plánovanou operativu a také provoz rehabilitačního, ortopedického a onkologického oddělení. Od příštího týdne plánované operace částečně omezí taky nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. V náchodské ani dvorské nemocnici zatím péče omezena není " uvedl mluvčí Dan Lechmann.

Šíření covidu-19 v Královéhradeckém kraji sílí. Za posledních sedm dní v kraji přibylo v přepočtu na 100.000 obyvatel 379 nakažených, v týdnech předtím bylo incidenční číslo na hodnotách 240 a 101. V celé ČR sedmidenní incidence dnes činila 614 nakažených na 100.000 obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královéhradecký kraj, armáda, nemocnice, zdravotnictví, covid-19, pomoc, vojáci, oddělení, omezení péče, hejtman, Martin Červíček, Rychnov nad Kněžnou, Twitter, Trutnov, Náchod, Jičín, Dvůr Králové nad Labem, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už i nemocnice v Královéhradeckém kraji žádají o pomoc armádu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.