Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavba hradecké odlehčovací služby Honkova má zpoždění. V provozu bude nejdřív na jaře

Stavba domu odlehčovací služby pro handicapované v ulici Honkova v Hradci Králové má skluz. Zhotovitel požádal o prodloužení termínu dokončení stavby do poloviny února 2022, a to kvůli zpoždění v připojení na rozvod elektřiny. Stavba zatím vyšla na přibližně 85 milionů korun bez DPH. Předpokládaný termín dokončení stavby byl přitom letos v listopadu, provoz zařízení mělo zahájit začátkem roku 2022. Provozovatelem odlehčovací služby bude nová městská organizace Sociální služby města Hradec Králové.

"Zahájení provozu odlehčovací služby bude záviset mimo jiné na termínu dokončení stavby. Společnost Sociální služby Hradec Králové je o případném posunu termínu dokončení díla informována. Předpokládaný termín zahájení provozu se tak nyní odhaduje na jaro 2022," řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová. Podle ní práce na stavbě probíhají, až na uvedené zpoždění, podle harmonogramu.

Výstavba by měla vyjít na více než 96 milionů korun bez DPH, práce provádí firma Strabag. "Intenzivně jednáme v zastoupení města o termínu osazení elektroměru s dodavatelem energie, bez toho nemůžeme odzkoušet strojní zařízení a dokončit montáž podlahových krytin. Termín se může ještě změnit. Pokud by osazení elektroměru proběhlo v příštím týdnu, což není vyloučeno, stihli bychom stavbu dokončit do konce letošního roku," řekl dnes vedoucí projektu Daniel Novotný z firmy Strabag.

Stavbaři dokončili práce na střeše a fasádě, hotová jsou sociální zařízení včetně osazení zařizovacích předmětů, dokončují se výmalby. "V tomto týdnu by měla být zahájena montáž gastro vybavení. Jsou také rozpracovány úpravy kolem objektu, komunikace, parkoviště a další drobné stavby," řekla Šmídová.

Radnice současně se stavbou řeší vybavení objektu. Na veškeré vybavení budovy město přidělilo částku 13 milionů korun. Podle Šmídové je ukončené výběrové řízení na kolejnicový systém, pečovatelská lůžka, kancelářský nábytek a nastavitelnou vanu s bočním vstupem. "Orgány města budou na svém dalším zasedání projednávat výsledek zakázky na sedací a zahradní nábytek a zároveň budou projednávat vypsání výběrového řízení na IT techniku," řekla Šmídová.

Objekt odlehčovací služby s kapacitou až 35 lůžek vzniká od loňského května v Honkově ulici na Pražském Předměstí na místě nevyužívaného bytového domu. Odlehčovací služba bude po přechodnou dobu pomáhat lidem, kteří mají sníženou soběstačnost, například kvůli věku, nemoci či jinému zdravotnímu postižení. Radnice stotisícového Hradce Králové připravovala stavbu sedm let. Projekt patří mezi největší investice města v letošním roce.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, Honkova, Hradec Králové, zpoždění, smlouva, radnice, zprovoznění, jaro, 2021, Strabag

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba hradecké odlehčovací služby Honkova má zpoždění. V provozu bude nejdřív na jaře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.