Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dva mladíci se opili a pak sedli za volant. Oslava narozenin skončila nárazem do stromu

Dvě téměř totožné dopravní nehody řešili o víkendu policisté z Jičína. Dělila je vzdálenost dvaceti kilometrů, jinak si ale byly podobné jako vejce vejci. Oba šoféři v ten den slavili třiadvacáté narozeniny, oba usedli za volant opilí a oba nezvládli řízení a narazili do stromu.

K první nehodě došlo na silnici první třídy v obci Samšina krátce po sedmé hodině ranní. „Řidič vozidla VW Touran se zřejmě plně nevěnoval řízení, na přímém úseku vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do patníku a následně skončil ve stromě“, popsala událost policejní mluvčí pro Jičínsko a Rychnovsko Eliška Majerová. Dechová zkouška u oslavence prokázala přítomnost alkoholu v krvi, naměřili mu 0,69 promile. Zbytek svého narozeninového dne pak strávil v péči lékařů v nemocnici. Hmotná škoda činí 102 tisíc korun. Policisté mladíkovi zabavili řidičský průkaz. Ve správním řízení mu hrozí několikatisícová pokuta a k tomu zákaz řízení.

Druhý jubilant zakončil oslavu svých narozenin nárazem do stromu v obci Žeretice. V sobotu kolem patnácté hodiny boural ve svém voze značky Škoda Fabia na silnici třetí třídy. „Mladík pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost své jízdy, strhl řízení vpravo mimo komunikaci, dostal smyk, vyjel do příkopu, kde havaroval do stromu“, popisuje mluvčí.

I tento řidič nadýchal. Dechová zkouška u něj prokázala 2,11 promile alkoholu. Muž se k požití alkoholu před jízdou přiznal a nebylo to poprvé co se takto provinil. V září dostal za řízení pod vlivem dvouletý zákaz řízení. Záchranná služba ho převezla do nemocnice. Hůř dopadl jeho spolujezdec, kterého musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Mladíkovi hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu od šesti měsíců do tří let vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KŘP Královéhradeckého kraje | Zdroj KŘP Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, policie, nehoda, alkohol, Jičín, šofér, krimi, mluvčí, nemocnice, záchranka, spolujezdec, vrtulník, oslava, narozeniny, obvinění, vězení, pokuta, strom, Volkswagen Touran, Samšina, okres Jičín, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva mladíci se opili a pak sedli za volant. Oslava narozenin skončila nárazem do stromu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.