Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Krajská hygiena provedla přes stovku kontrol restaurací. Většinou je dodržování opatření v pořádku

Mezi nejčastější prohřešky při kontrolách dodržování epidemických opatření v souvislosti s covidem 4. a 6. listopadu v Královéhradeckém kraji patřila nedostatečná ochrana dýchacích cest, absence informací pro zákazníky a také nekontrolování dokladu bezinfekčnosti. Hygienici ve spolupráci v policisty navštívili desítky míst, kde zkontrolovali stovky lidí. Většina z nich opatření dodržovala.

"Celkem bylo provedeno 123 kontrol zaměřených na dodržování podmínek stanovených mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví včetně skutečnosti, zda provozovatel provádí kontrolu bezinfekčnosti. Za porušení stanovených povinností, kdy byla náprava zjednána přímo na místě, bylo uděleno 24 napomenutí, sedm dalších případů je v řešení," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Hygienici s policisty zkontrolovali 403 lidí s důrazem na to, zda splňují platná pravidla pro vstup do provozoven a zda používají vhodnou ochranu dýchacích cest. "V tomto ohledu bylo uděleno 14 napomenutí a jedna sankce ve výši 1000 korun, tři další případy se řeší," uvedla pro Krejčí.

ČTĚTE TAKÉ: Kontrolování bezinfekčnosti v Hradci Králové je bez komplikací. Lidé nařízení většinou respektují

Kontroly se ve čtvrtek a v sobotu v kraji zaměřily zejména na stravovací provozy, prodejny potravin, nepotravinářské obchody různého zaměření, ubytovací zařízení, zimní stadiony, fitness centra, bazény, školy nebo hromadné akce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky ČR, správa, koronavirus, policie, služby, Královéhradecký, kraj, hygiena, kontrola, COVID-19, vláda, opatření, Krajská hygienická stanice, Královéhradecký kraj, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská hygiena provedla přes stovku kontrol restaurací. Většinou je dodržování opatření v pořádku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.