Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

17. listopad si Hradec Králové připomene svíčkovým průvodem i koncertem

Hradečáci si budou moct připomenout Den boje za svobodu a demokracii 17. listopadu v 17:00 v kampusu Univerzity Hradec Králové. Program UHK a Lékařské fakulty v Hradci Králové odstartuje zvonění klíči. V plánu je i hudební představení a následný svíčkový průvod Hradcem Králové.

„Návštěvníci budou mít možnost podepsat se na improvizované Lennonově zdi,“ vysvětluje za UHK mluvčí univerzity Jakub Novák. Následovat bude samotný průvod, který vyrazí z náměstí Václava Havla k Lékařské fakultě v Hradci Králové do Šimkovy ulice. Tam bude připravená nasvícená budova fakulty, která bude hrát barvami trikolóry. “U ní budou moci položit svíčky k uctění památky všech občanů, kteří bojovali za naši svobodu a demokracii,“ dodal Novák.  

Tím však oslavy 17. listopadu v Hradci Králové nekončí. V pondělí 22. listopadu se od 19:00 ve Filharmonii Hradec Králové uspořádá tradiční podzimní koncert Lékařské fakulty. „Výtěžek ze vstupného se studenti rozhodli věnovat na léčbu dvouapůlleté Natálky, která prodělala dětskou mozkovou obrnu,“ říká mluvčí Univerzity Karlovy Hana Živná.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto StockSnap | Pixabay

Štítky UHK, lékařská fakulta, 17. listopad, průvod, svíčky, Hradec Králové, Den boje za svobodu, demokracie, pieta, koncert, filharmonie, vzpomínka, uctění, Univerzita Hradec Králové, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Jakub Novák, V

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

17. listopad si Hradec Králové připomene svíčkovým průvodem i koncertem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.