Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Většina vedení Hradce Králové má koronavirus. Jednání zastupitelů to neovlivnilo

Tři ze čtyř členů nejvyššího vedení města Hradec Králové kvůli pozitivnímu testu na koronavirus nepřišli na dnešní zasedání zastupitelstva. Chod jednání ani usnášeníschopnost jejich nepřítomnost neovlivnila. Schůzi zahájil a jejího řízení se následně ujal náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Bláha na začátku schůze oznámil stažení některých bodů z programu, které měli předložit nepřítomní členové vedení města.

Pozitivní test na koronavirus jako první z vedení města oznámil ve středu 3. listopadu náměstek primátora pro majetek Pavel Marek (ANO). Následně měli pozitivní test i náměstkyně primátora pro ekonomiku Monika Štayrová (ANO) a primátor Alexandr Hrabálek (ODS), uvedla mluvčí radnice.

Při zahájení jednání zastupitelstva v sále Adalbertina chyběli vedle primátora a jeho dvou náměstků ještě další čtyři zastupitelé. Celkem má zastupitelstvo 37 členů a podmínkou usnášeníschopnosti je přítomnost nejméně 19 zastupitelů.

V Hradci Králové se loni v listopadu rozpadla koalice ANO, ODS a Změny a Zelených. Na nové koalici se strany nedohodly. Rada města má nyní devět členů z původních 11 a je složená ze čtyř lidí z ODS, čtyř z ANO a zástupce Změny pro Hradec. ODS má post primátora a jednoho náměstka, ANO má dva náměstky primátora.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, správa, koronavirus, Hradec Králové, COVID-19, pandemie, karanténa, izolace, primátor, Marek, Štayrová, Hrabálek, ODS, ANO 2011, radnice, Jiří Bláha, Pavel Marek, Monika Štayrová, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina vedení Hradce Králové má koronavirus. Jednání zastupitelů to neovlivnilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.