Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kvůli pandemii omezila plánované výkony nemocnice v Trutnově

Oblastní nemocnice Trutnov, kterou zřizuje kraj, omezila kvůli sílící epidemii covidu-19 plánované výkony. Případné omezení plánovaných výkonů zvažují i nemocnice v Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a Rychnově nad Kněžnou. Všechny nemocnice kraje se připravují na rozšíření kapacit pro pacienty s covidem-19.

Krajské nemocnice nyní disponují pro covidové pacienty 57 lůžky, z nichž bylo dnes dopoledne obsazeno 34. Před týdnem bylo v krajských nemocnicích devět pacientů s covidem. Z 34 hospitalizovaných bylo dnes šest na jednotkách intenzivní péče, před týdnem to byl jeden pacient. Nemocnice covidová lůžka již přidávají, například nemocnice Jičín jich zřídila 16 navíc.

Státní Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes ráno pečovala na dvou pracovištích o 27 pacientů s covidem-19. Z nich 12 vyžadovalo intenzivní péči. Před týdnem bylo ve ve fakultní nemocnici osm pacientů s covidem.

Při dalším růstu hospitalizovaných ani fakultní nemocnice nevylučuje omezení péče. "S případným otevíráním dalších oddělení pro covidové pacienty bude nutné omezit některé neakutní operační výkony," uvedl mluvčí nemocnice Jakub Sochor.

Ve všech nemocnicích v kraji od tohoto týdne platí plošný zákaz návštěv.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, kraj, Trutnov, omezení, opera, výkon, zdravotnická, zařízení, COVID-19, pandemie, pacient, Jičín, Oblastní nemocnice Trutnov a.s., Dvůr Králové nad Labem, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jakub Sochor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli pandemii omezila plánované výkony nemocnice v Trutnově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.