Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přes tisícovku rostlin a ubalených jointů zabavila policie dealerům. Pro ně si přišla zásahovka

Přímo při předávce čtyř kilogramů sušiny konopí zatkla zásahová jednotka tři muže ve věku sedmadvacet, dvaatřicet a třiatřicet let. K té mělo dojít na Královédvorsku. Nejstarší z mužů, který byl odběratelem, se zatím tresu vyhne. Policie ho pustila na svobodu. U pěstitelů byla provedena domovní prohlídka, která odhalila přes tisícovku rostlin a téměř 30 kilogramů sušiny.

Nejmladší z mužů si sjednával pronájem několika objektů. Vždy postupoval tak, aby v nájemních smlouvách nefigurovalo jeho jméno. Prakticky vždy tak využíval třetích osob. V jednom z těchto objektů měl legální pěstírnu technického konopí. Dle zákona byla nahlášena na celním úřadě.  

„Zabýval se i klonováním těchto rostlin a prodejem řízků, přičemž dle jeho slov spolupracoval s jednou z největších firem v České republice, která mu měla poskytnout i potřebné vybavení k pěstování,“ potvrzuje mluvčí policie Šárka Pižlová.  

Na slušný vedlejšák policie přišla  

Mimo výroby lékařského konopí si u Hradce Králové a Dvora Králové nad Labem zřídil i nelegální pěstírnu konopí. „Takto vypěstované zboží následně starší z mužů prodával odběratelům, část navíc pro větší zisk ředil technickým (legálním) konopím,“ dodává mluvčí. Krom toho si přivydělávali i výrobou takzvaných Fénixových slz. Má jít o extrakt z konopí, který obsahuje více než 53 procent látky delta9 THC. 

Při domovních prohlídkách a prohlídkách pronajatých prostorů policie našla 1 172 kusů rostlin konopí, 29 kilogramů sušiny, 530 výše zmíněných Fénixových slz a 1 300 ubalených jointů. Mimo jiné zabavili i hotovost ve výši 345 tisíc korun a další vybavení.  

Pokud by se dealerům podařil všechen připravený materiál prodat, mohli by si přijít na částku převyšující devět milionů korun.  

„Nejmladší muž se hájil tím, že pěstoval pouze konopí technické, což kriminalisté vyvrátili provedením expertíz z odvětví chemie,“ říká Pižlová. Do velkopěstování se navíc pustil i přesto, že byl v červenci loňského roku podmíněně odsouzen na čtyři roky. Na rozsudek soudu nyní čeká ve vazební věznici.  

Mladší z dvojice mužů je stíhán na svobodě. V případě prokázání viny oběma hrozí odnětí svobody na dva až deset let. „Ve věci nadále probíhá vyšetřování, kde není vyloučena změna právní kvalifikace a zahájení trestního stíhání dalších osob,“ dodala policejní mluvčí.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zásahová, jednotka, dealer, drogy, joint, technické, konopí, rostlina, sušina, Fénixovy slzy, krimi, Dvůr Králové, Hradec Králové, rostliny, Česko, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes tisícovku rostlin a ubalených jointů zabavila policie dealerům. Pro ně si přišla zásahovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.