Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinecký gang okrádal lidi ve spánku. Zloději se specializovali na obytné vozy a stany v kempech a na festivalech

Náchodští kriminalisté obvinili další tři pachatele, kteří působili v organizovaném cizineckém gangu. Dohromady šestičlenná skupina se zaměřovala na vykrádání obytných aut, rekreačních chatek a stanů v kempech a na festivalech po celé republice. Drzost pachatelů neznala mezí. Okrádali i spící lidi. Téměř sto třiceti poškozeným způsobili škodu za 1,5 miliónů korun.

Organizovaná skupina cizinců se specializovala na okrádání turistů v kempech a na festivalech. Kromě jednoho žili všichni ve stejné obci a svoje akce si vždy předem pečlivě naplánovali. V domluvený den se vždy ubytovali ve stejném ubytovacím zařízení, odkud v podvečerních hodinách vyjížděli na smluvená místa. „Aby ztížili identifikaci a odhalení, různě měnili taktiku, vozidla i oblečení. Měli přesně naplánované, kdo s kým pojede, kdo bude krást a kdo hlídat a varovat druhé před hrozícím odhalením. V brzkých ranních hodinách se s lupem vraceli do místa ubytování, kde se o zisk podělili“, popsala jejich styl práce policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zloději neváhali okrádat ani spící lidi. Několika osobám odcizili peněženky a mobily přímo z kapes oblečení, které měly ve spánku na sobě. Vybírali si vždy odemčené a nezabezpečené obytné vozy a stany. Co je zlodějům možné přičíst „k dobru“ je fakt, že během svých akcí nic neničili. Vyprázdněné peněženky pohodili poblíž a klíčky od aut nechali na kapotě. „Nejvyšší škodu téměř 150 tisíc korun způsobili jednomu muži, kterému z neuzamčeného obytného vozu, kde v tu chvíli spal, odcizili fotoaparát s příslušenstvím a hotovost“, dodává mluvčí.

Jedna z poškozených žen se stala obětí této šestice dokonce dvakrát. Poprvé ji na festivalu z auta během spánku odcizili hotovost deset tisíc korun. O rok později na tom samém místě zloděje nachytala při činu. Po krátké potyčce muž z auta utekl, tentokrát bez kořisti. Celkem se tato cizinecká skupina přes dvě letní sezóny v celé České republice dopustila 104 skutků. Téměř sto třiceti poškozeným způsobili škodu za 1,5 miliónů korun.

První tři podezřelé zatkla zásahová jednotka letos v srpnu, cizinci ve věku 34 až 44 let čekají na soud ve vazbě. Nyní náchodští kriminalisté obvinili další tři cizince ze stejných činů. Celé šestici mužů hrozí tresty odnětí svobody od 2 do 8 let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto TheDigitalWay/pixabay | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, Náchodsko, policie, gang, cizinci, krádeže, šestice, pachatelé, obytné vozy, kemp, stany, mluvčí, Iva Kormošová, vazba, vězení, kriminalisté, festival, stan, spánek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecký gang okrádal lidi ve spánku. Zloději se specializovali na obytné vozy a stany v kempech a na festivalech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.