Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ceny benzínu stále stoupají. Nejlevněji řidiči natankují v Rychnově nad Kněžnou a Milovicích

Pohonné hmoty v České republice i nadále zdražují. V Královéhradeckém kraji stojí litr nejpoužívanějšího benzinu Natural 95 v průměru 36,72 koruny. Nafta vyjde na 35,69 koruny. Nejlevněji řidiči natankují v Rychnově nad Kněžnou nebo Milovicích u Hořic.

Za poslední týden cena nafty i benzinu stoupla o 33 haléřů. Dražší pohonné hmoty čeští řidiči nakupovali naposledy v roce 2014. Loni touto dobou byl benzin o devět korun levnější.  

„V první polovině listopadu bude pokračovat růst cen pohonných hmot. Zdražení u benzinu i nafty by mělo být na úrovni 20 až 30 haléřů. Nafta bude zdražovat rychleji. Následně ale zdražování skončí. Důvodem je mírný pokles cen ropy Brent v uplynulých dnech na současných 83 USD za barel," řekl analytik společnosti Finlord Boris Tomčiak

Podle webu ceskybenzin.cz je pro motoristy nejvýhodnější zajet si pro benzín do Rychnova nad Kněžnou. Konkrétně pak na trase z obce Libel do Domašína. Jde o jedinou čerpací stanici v Královéhradeckém kraji, kde se prodává litr Naturalu 95 pod 30 korun, za 29,90. 

Naopak nejlevnější nafta je v Milovicích na trase z Hradce Králové na Jičín. Litr zde stojí 33,90. Za stejnou cenu naftu tankují i v Královédvorské ulici v Trutnově, Vysokově a Hradci Králové na Březhradu.  

Všeobecně nejlevnější benzin je v současné době v Ústeckém kraji. Nafta pak v Jihočeském. Naopak nejvíce za pohonné hmoty platí řidiči na čerpacích stanicích v Praze.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ElasticComputeFarm | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky benzín, nafta, pohonné, hmoty, cena, zdražování, ČR, Královéhradecký, kraj, Rychnov nad Kněžnou, Milovice, nejlevnější, doprava, pohonné látky, motorová nafta, Královéhradecký kraj, Česko, Milovice u Hořic, Finlord, s.r.o., Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny benzínu stále stoupají. Nejlevněji řidiči natankují v Rychnově nad Kněžnou a Milovicích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.