Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vodáci z Hradce Králové dostanou novou loděnici. Vyroste na místě té původní

Vodáci na Orlici v Hradci Králové dostanou novou loděnici. Ta stávající na břehu za areálem TJ Slavie je v dezolátním stavu. Vedení města věří, že se na začátku příštího roku podaří vybrat firmu na její stavbu. Z části by měla být zaplacená z dotací. Loděnice patří městu a v současné době ji využívá oddíl TJ Sokol Hradec Králové.

Nová loděnice bude představovat dvoupatrovou budovu. Ta bude rozdělena na dvě hlavní částí. Na sklad lodí a samotnou loděnici. Celá stavba vznikne na ocelové konstrukci a dominovat ji bude dřevěný obklad. 

„Naším cílem je vybudovat nové prostory, které budou splňovat všechny požadavky na moderní zázemí pro tento typ sportu a současné potřeby provozovatele,“ řekl na tiskové konferenci primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Na nové podobě loděnice chce město spolupracovat s místním vodáckým oddílem. Po dobu stavby nové loděnice by měl zůstat provoz té původní nepřerušen.  

Návrh nové loděnice schválila rada města, zelenou ji musí dát i zastupitelstvo města. Pokud bude většina zastupitelů pro, může být vybráno výběrové řízení. To určí konečnou cenu stavby. „Celkové náklady zatím odhadujeme na částku kolem 30 milionů korun,“ potvrdil náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Firmu by město mohlo mít na jaře příštího roku.  

Radnice by ráda na stavbu nového zázemí pro vodáky využila dotaci. Žádost už má Národní sportovní agentura na stole. „Dotace by mohla pokrýt až 70 procent způsobilých výdajů,“ potvrdila novinářům náměstkyně Monika Štayrová (ANO). Podle jejích slov by mohlo město z dotačního titulu získat až 20 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto Robert Jones | Pixabay

Štítky loděnice, vodák, Orlice, řeka, Hradec Králové, zázemí, sport, voda, loď, kánoi, TJ, Slavie, dotace, Sokol Nilfisk Hradec Králové, ODS, Alexandr Hrabálek, Jiří Bláha, Monika Štayrová, ANO 2011, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci z Hradce Králové dostanou novou loděnici. Vyroste na místě té původní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.