Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradecká nemocnice zakazuje návštěvy pacientů. Reaguje na aktuální pandemickou situaci v kraji

Po nemocnice v Jičíně budou návštěvy zakázány i ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Vedení nemocnice se tak rozhodlo po zhodnocení aktuální pandemické situaci v Královéhradeckém kraji. Plošný zákaz se vztahuje na všechny hospitalizované pacienty od středy 3. listopadu.

„Návštěvy jsou se souhlasem lékaře nadále možné pouze u dětských a nezletilých pacientů, u osob s omezenou svéprávností a u lidí v terminálním stadiu nemoci. Možná je také účast otce, případně třetí osoby, u porodu,“ uvedla k opatření vedoucí Oddělení nemocniční hygieny Lenka Hobzová

Tato návštěva je možná pouze za předpokladu, že je příbuzný pacienta zcela zdráv a nemá žádné respirační komplikace. Tito lidé se musí prokázat potvrzením o bezinfekčnosti. Stejně tak jako v restauracích lze uznat platný certifikát o očkování, potvrzení o prodělané nemoci nebo platný test. Výjimku mají otcové u porodu, kteří s budoucí maminkou žijí ve stejné domácnosti.  

Fakultní nemocnice Hradec Králové má v současnosti 14 pacientů s potvrzeným onemocněním COVID-19. Očkovací centrum v areálu nemocnice i nadále funguje bez omezení.  

Situace v Královéhradeckém kraji se může rychle zhoršit 

Fakultní nemocnice Hradec Králové je druhým nemocničním zařízením, které zakázalo návštěvy svých pacientů. V pondělí ke stejnému omezení přistoupila i Oblastní nemocnice Jičín. Důvodem má být vyšší výskyt pozitivních testů v okrese a stále víc hospitalizovaných pacientů.  

„Každý den probíhá jednání o připravenosti nemocnic, v případě větší zátěže jsme připraveni reagovat," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS). Podle jeho slov nejsou v regionu žádné zásadní problémy se zajištěním nemocniční péče. 

Epidemie v hradeckém kraji nadále sílí. A to i přesto, že je incidence nakažených druhá nejnižší v České republice. Královéhradecký kraj měl včera incidenci na hodnotě 134, v neděli 125 a před týdnem 79. Lépe na tom byl jen Karlovarský kraj. V kraji se nákaza nyní nejvíce šíří v okrese Rychnov nad Kněžnou. 

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji aplikováno 634 tisíc dávek. Kompletně dokončené očkování má 303 tisíc obyvatel kraje. Posilující dávku si nechalo aplikovat přes deset tisíc lidí.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky FNHK, nemocnice, Hradec Králové, fakultní, zákaz, návštěv, pandemie, situace, nakažení, hospitalizace, pacient, Královéhradecký, kraj, návštěva, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Jičín, Martin Červíček, ODS, Ministerstvo zdravotnict

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice zakazuje návštěvy pacientů. Reaguje na aktuální pandemickou situaci v kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.