Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jičínská nemocnice ode dneška omezuje návštěvy. Covidová čísla v okrese stoupají

Oblastní nemocnice Jičín od pondělí 1. listopadu zakazuje návštěvy na všech lůžkových odděleních. Reaguje tak na stoupající počet pacientů, kteří jsou hospitalizovaní s onemocněním covid-19 a také na zvyšující se počet nakažených v okrese Jičín. Ostatní nemocnice v Královéhradeckém kraji ani domovy pro seniory zatím návštěvy neomezují. Do budoucna ale nelze přísnější protiepidemická opatření vyloučit.

Epidemie covidu-19 se v Královéhradeckém kraji stále šíří druhým nejpomalejším tempem v republice. Přesto i tady každý den přibývá množství nových případů. Plní se i lůžka v nemocnicích v regionu a zátěž na zdravotníky tak opět stoupá. „V nemocnicích v regionu jsou v souvislosti s covidem hospitalizovány zhruba dvě desítky pacientů, což je asi dvojnásobek oproti předchozím týdnům. Z důvodu zamezení dalšího zvýšení zátěže proto nemocnice postupně přijímají protiepidemická opatření. Jičínská nemocnice na konci tohoto týdne hospitalizovala už pět pacientů s covidem-19," informoval hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček.

Od pondělí 1. listopadu proto Jičínská nemocnice omezí návštěvy na všech lůžkových odděleních. Důvodem tohoto opatření je i zvyšující se riziko nákazy na Jičínsku. V okrese stoupl sedmidenní nárůst nových případů nákazy na sto tisíc obyvatel nad celokrajský průměr. Za posledních sedm dnů testy v regionu prokázaly 688 nových případů nákazy, což je zhruba dvakrát tolik co za ten předchozí.

V regionu je aktuálně k dispozici padesát covidových lůžek a v případě potřeby budou nemocnice jejich počty navyšovat. Pokud by se situace ještě zhoršila jsou nemocnice připraveny aktivovat covidová oddělení," říká tiskový mluvčí Královéhradeckého kraje Dan Lechmann.

Ostatní nemocnice v kraji, tedy v Náchodě, Trutnově, Rychnově nad Kněžnou a Dvoře Králové nad Labem zákaz návštěv prozatím nechystají. „Situaci ale průběžně vyhodnocujeme a s ohledem na vývoj epidemie případně přistoupíme k dalším opatřením,“ dodává hejtman.

Pouze režimová opatření platí v tuto chvíli také v domovech pro seniory v kraji. Důsledně se tady dbá na nošení registrátorů a testování na covid-19. Většina klientů domovů je očkovaná a aktuálně žádný z nic není covid pozitivní. Situace v domovech pro seniory v kraji je momentálně klidná a k omezení návštěv se tak přistupovat nemusí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky Královéhradecký kraj, Jičín, nemocnice, návštěvy, zákaz, covid, hejtman, Martin Červíček, zdravotnictví, senior, domov důchodců, opatření, lůžka, návštěva, COVID-19, Oblastní nemocnice Jičín, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská nemocnice ode dneška omezuje návštěvy. Covidová čísla v okrese stoupají  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.