Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Hradci Králové se udílely medaile za zásluhy

Součástí včerejších oslav 103. výročí Dne vzniku samostatného československého státu v Hradci Králové bylo tradiční udílení ocenění významným osobnostem, které se dlouhodobě a aktivně starají o bezpečnost. Medaile si tak převzali především hasiči a policisté.

28. října se v Hradci Králové každý rok konají oslavy vzniku československého státu. I letošní slavnostní setkání probíhalo u sochy prvního československého prezidenta T. G. Masaryka v centru města. „Sešli se zde představitelé Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, významní ústavní činitelé, představitelé Parlamentu České republiky, představitelé města Hradec Králové, samosprávy, Armády České republiky, Hasičského záchranného sboru České republiky, Městské policie Hradec Králové, zástupci církví, reprezentanti vysokých škol a dalších významných korporací a institucí“, uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Součástí oslav státního svátku bylo také už tradiční předávání ocenění zástupcům složek integrovaného systému. Tedy těm, kteří se dlouhodobě a aktivně starají o bezpečnost. Posláním jejich práce je pomáhat, a je-li to třeba, riskovat své zdraví, či dokonce život. Předávání medailí je tak symbolickým poděkováním za jejich služby. „Na místě byly uděleny Medaile Policie České republiky za zásluhy o bezpečnost, dále také Medaile za věrnost I. stupně – tedy za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a v neposlední řadě i Čestné medaile za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a za prosazování dobrého jména Policie České republiky“, dodala mluvčí.

Z řad Policie České republiky si medaile převzalo celkem jedenáct policistů a jedna občanská zaměstnankyně. Služební medaile si odnesla i čtveřice příslušníků HZS Královéhradeckého kraje. Další významná ocenění si z rukou primátora Alexandra Hrabálka převzali i například podporovatelé Československé obce legionářské na Hradecku. Součástí slavnostního aktu bylo i složení služebního slibu nových příslušníků Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje.

Vznik samostatného státu včera připomnělo hned několik akcí v Královéhradeckem kraji. V Náchodě proběhl pietní akt u památníku padlých legionářů a pokládaly se květiny u busty T. G. Masaryka před budovou radnice na Masarykově náměstí a u památníků obětem I. a II. světové války v Bělovsi. V Trutnově si událostí 28. října 1918 připomněli promenádním koncertem na Krakonošově náměstí a setkáním v obřadní síni Staré radnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdeněk Puš, HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Hradec Králové, svátek, republika, T.G.Masaryk, ocenění, hasiči, policie, integrovaný systém, medaile, zásluhy, Alexandr Hrabálek, Magdaléna vlčková, osobnosti, bezpečnost, slavnost, Československo, Česko, Tomáš Garrigue Masaryk, Has

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se udílely medaile za zásluhy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.