Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na středních školách v kraji vzniknou talentová centra. Ve studentech mají rozvíjet nadání

Na středních školách v Královéhradeckém kraji mají vzniknout takzvaná Talentová centra. Ty budou sloužit pro zájemce, kteří najdou zalíbení v tématech, které se nedostanou do běžné výuky. Hlavním cílem by mělo být rozvíjení nadání studentů.

„Dali jsme si dva cíle, za prvé probudit vášeň a zájem u těch žáků, které zatím nic neláká a v ničem se ještě nenašli,“ říká náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti). Druhým úkolem je rozvíjet ty, kteří se nadchli pro konkrétní téma, které chtějí nadále rozvíjet. „Právě jim chceme umožnit se dále zdokonalovat a prohlubovat svoje vědomosti i praktické dovednosti,“ dodal náměstek.  

Má se jednat o zhruba půlroční programy, které budou fungovat jako nadstavba běžné výuky. Na školách je vymyslet způsob realizace. Mohou zvolit například víkendová soustředění, týdenní bloky nebo pravidelné páteční odpoledne. Obsahem mají být workshopy i prvky distanční výuky.  

„Uvítáme, pokud v rámci programu vzniknou studijní materiály, které budeme moci následně zpřístupnit i veřejnosti pro samostudium dané problematiky,“ doplnil náměstek Štěpánek. 

Rada Královéhradeckého kraje vyčlenila z rozpočtu 1,7 milionu korun. O tyto peníze zažádalo celkem 42 středních škol. 19 z nich uspělo. Tyto školy mohou peníze čerpat do konce letošního školního roku. Konkrétní podoba rozdělení vyčleněné částky bude na zastupitelích. Ty se sejdou v listopadu.  

Ohodnoť článek

Foto EDUCAnet

Štítky škola, Královéhradecký, kraj, vzdělání, nadstavba, talentové, centrum, finance, střední, student, dovednost, rozvoj, střední škola, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na středních školách v kraji vzniknou talentová centra. Ve studentech mají rozvíjet nadání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.