Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muž pěstoval 17 rostlin konopí. Policii na sebe upozornil ve chvíli, kdy byl přepaden a okraden

Policie zatkla třicetiletého muže z Chlumce nad Cidlinou, který ve velkém pěstoval a prodával marihuanu. Muž měl na své zahradě celkem 17 rostlin. Vyšetřovatelé ho poprvé zaregistrovali na konci března, kdy byl na své chatě přepaden a okraden. Z vyšetřování vyšlo najevo, že motivem jsou právě drogy.

„Klademe mu za vinu, že během tří let prodával marihuanu nebo pervitin minimálně v 456 případech,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Prodejem si měl vydělat zhruba půl milionu korun.  

Při domovní prohlídce policie na jeho zahradě našla 17 rostlin konopí. Před jejich příjezdem dvě sklidil a začal sušit. Hrozí mu od dvou do deseti let za mřížemi.  

Na celém případu je kuriozní fakt, že na sebe dealer upozornil policii sám. Věnovat se mu začala v březnu letošního roku, kdy ho na chatě v Chlumci nad Cidlinou přepadla trojice mužů. Při ozbrojeném přepadení ho zloději okradli o téměř 180 tisíc korun. „V průběhu vyšetřování loupeže vycházelo najevo, že v případu hlavní roli hrají drogy,“ řekla mluvčí.  

Hned druhý den se policii podařilo dopadnout dva ze tří zlodějů. Oba skončili ve vazbě, kde čekají na verdikt soudu. I jim za své chování hrozí relativně vysoký trest. Ve vězení mohou skončit na dva až deset let.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, Chlumec nad Cidlinou, krimi, drogy, pervitin, marihuana, tráva, kytka, rostlina, konopí, rostliny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž pěstoval 17 rostlin konopí. Policii na sebe upozornil ve chvíli, kdy byl přepaden a okraden  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.