Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Varování před silným větrem. Rychlost větru v Krkonoších může být až 125 kilometrů v hodině

První stupeň varování meteorologů před silným větrem začne v Královéhradeckém kraji platit zítra v 6:00. Týká se všech okresů i sousedních krajů. Ve Středočeském je vyhlášen dokonce druhý stupeň nebezpečí. Vítr může dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

„V nárazech může vítr dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. Na horách dokonce až 125kilometrové rychlosti,“ řekl Imrich Drapák z hradecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Slábnout bude až k večeru.  

Přes den bude na většině území oblačno až zataženo, postupně se přidají dešťové přeháňky. Maximální teploty se vyšplhají mezi 15 až 18 stupňů Celsia. V Krkonoších a Orlických horách se rtuť teploměru zastaví maximálně u 12 stupňů.  

Podle meteorologů hrozí riziko přerušení dodávek elektřiny i komplikace v železniční a silniční dopravě. Lidé by se měli vyvarovat vycházkám do lesů.   

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS ČR | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky počasí, varování, meteorologové, Královéhradecký kraj, ČHMU, vítr, Krkonoše, Orlické, hory, Královéhradecký, kraj, vichřice, předpověď, Český hydrometeorologický ústav, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varování před silným větrem. Rychlost větru v Krkonoších může být až 125 kilometrů v hodině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.