Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čísla stoupají, ale situace je pod kontrolou. Hradecký kraj patří mezi nejméně zasažené regiony

Počty nakažených stoupají, i přesto je situace v Královéhradeckém kraji stabilizovaná. Podle hejtmanství nemocnice fungují bez problémů a komplikace nehlásí ani školy. V karanténě je pouze několik tříd. Podobně klidná situace panuje i v domovech pro seniory. Podle ministerstva zdravotnictví je Královéhradecký kraj jedním z nejméně zasažených regionů v České republice.

„Chtěl bych říct, že situace v Královéhradeckém kraji je pod kontrolou. Zátěž na nemocnice není nijak zásadní, ale na změnu jsme připraveni velice rychle reagovat,“ řekl na tiskové konferenci hejtman Martin Červíček (ODS).  

V případě zhoršení situace chce Královéhradecký kraj přistoupit k lokálně zaměřeným opatřením. Šlo by například o intenzivnější testování. To však zatím není třeba. A to ani ve školách, kde je situace stabilizovaná. V karanténě jsou podle hejtmanství jen jednotlivé třídy.  

Podobně dobrou situaci hlásí i nemocnice v regionu. V krajských nemocnicích bylo včera odpoledne hospitalizováno pouze sedm pacientů s potvrzeným koronavirem. Jeden z nich je v péči lékařů na jednotce intenzivní péče. „Podobná situace je i ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Jde o jednotky pacientů. Nemocnice je pochopitelně připravená postupovat v souladu s pandemickým plánem“ řekl mluvčí hradecké nemocnice Jakub Sochor.  

Ze dna na jedničku mezi kraji  

Ještě letos v zimě patřil Královéhradecký kraj mezi nejzasaženější regiony v České republice. Aby se podařilo zastavit šíření nákazy, přistoupila vláda k uzavření Trutnovska. Šlo o první uzavřený region v České republice. V současnosti však Královéhradecký kraj patří mezi nejméně zasažené regiony v České republice.  

Podle hejtmanství za to může vysoká proočkovanost. „Dovolím si tvrdit, že jsme jeden z nejlépe proočkovaných krajů v České republice,“ řekl včera hejtman.  

Od začátku roku Královéhradecký kraj vykázal zhruba 621 tisíc dávek vakcíny. Dvě dávky má v současnosti něco přes 300 tisíc obyvatel kraje. Třetí dávku si nechalo naočkovat zhruba dva tisíce dobrovolníků. Pravdou je však to, že zájem o očkování v regionu klesl. V současnosti se očkuje tempem, které je srovnatelné s dubnem letošního roku.  

V současné době se očkuje ve všech nemocnicích bez nutnosti on-line registrace. To platí pro lidi nad 16 let. Pro mladší je registrace stále potřeba.  

Ohodnoť článek

Foto ivabalk | Pixabay | Zdroj ČTK

Štítky COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, situace, nemocnice, škola, domov, důchodců, očkování, opatření, vlna, riziko, ČR, testování, Královéhradecký kraj, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Martin Červíček, ODS, Jakub Sochor, Fakultn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čísla stoupají, ale situace je pod kontrolou. Hradecký kraj patří mezi nejméně zasažené regiony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.