Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Otevření sportovní haly na Pouchově v Hradci Králové se opozdí. Problém je se stavbou parkoviště

Otevření sportovní haly v královéhradecké čtvrti Pouchov se opozdí. Pod budoucím parkovištěm u haly se našly neevidované kabely a kabely položené v hloubce neodpovídající normě. Radnice bude o nápravě jednat s firmami ČEZ a CETIN a s dalšími vlastníky kabelů. Stavba haly za 49 milionů korun bez DPH patří k současným hlavním investicím města.

O jakou dobu se otevření haly zdrží, nelze podle Bláhy odhadnout. V lednu by podle něj mohlo být řešení přestavby kabelů vyřízeno úředně, následné přeložení kabelů a stavba parkoviště budou záležet na tom, jaká bude zima. "Nyní musíme jednat se sítaři a s dalšími subjekty, které tam mají kabelizaci," řekl primátorův náměstek pro investice Jiří Bláha (ODS).

Stavba samotné haly je téměř hotová. Bez parkoviště by ji město ale nemělo otevřít, protože parkoviště je součástí kolaudace haly. Podle Bláhy bude proto město prověřovat i možnost, zda by šlo halu otevřít i bez hotového parkoviště .

Stavba haly začala loni v dubnu, ale po měsíci ji zastavila vysoká hladina spodní vody. Po dopracování projektu základů o betonové piloty práce v červenci opět začaly. Termín dokončení se posunul o dva měsíce na letošní podzim.

Hala má rozlohu dvou volejbalových hřišť, projektovaná je pro 45 cvičenců a 60 diváků. Provozovatelem haly budou Technické služby Hradec Králové, hlavním uživatelem pak TJ Sokol Pouchov, který má asi 350 aktivních sportovců. Halu budou moci využívat i školy pro tělesnou výchovu.

Stavbaři z pardubické firmy Stylbau budují halu na místě dřevěné sokolovny, kterou nechalo město předloni zbourat. Sokolovna z poloviny minulého století byla několik desítek let v nevyhovujícím stavu.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Hradec Králové, Pouchov, Jiří Bláha, ČEZ, Česká telekomunikační infrastruktura, ODS, Česká obec sokolská, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevření sportovní haly na Pouchově v Hradci Králové se opozdí. Problém je se stavbou parkoviště  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.